שלום,
אני עובדת בחברת הייטק 5 שנים. מתחילת עבודתי ועד היום לא היו לי דיוני שכר ובהתאמה לא היתה לי העלאת שכר וההיפך הוא הנכון תנאי העבודה שלי רק הורעו. לפני כ-10 חודשים הורידו אותי מ-100% משרה ל-65% וכעת מזה 7 חודשים אני עובדת ב-90% משרה.
כמו כן החברה נוהגת לכפות פעמיים בשנה חופשה מרוכזת ולחייב את העובדים לצאת לימי חופש, כתוצאה מכך שאין לי מספיק ימי חופשה לכסות את כל החופשים שנכפים עליי אני נמצאת ביתרת שעות חופש שלילית באופן די מתמיד.
אני אמא לשני ילדים שחולים מידי פעם ובעלי עושה מילואים כפעמיים בשנה וכך נוצר מצב שאני כל הזמן ביתרה השלילית.
החל מינואר הוחלט בחברה שאין יותר לצבור יתרת חופש שלילית והיתרה השלילית (חריגה של מעבר ל-45 שעות) מקוזזת מהשכר, מהנטו
נוצר מצב שלאורך כל השנים תנאי העבודה שלי נפגעו ועכשיו המצב רק מחמיר
שאלתי :
האם אני יכולה לטעון להרעת תנאי עבודה בגין חיוב יתרת החופש השלילית ,כי עד כה הייתי רודפת אחרי הזנב של עצמי וכל חודש מקזזת עם החופש הנצבר, אבל כעת הפגיעה היא ישירה בשכר נטו שלי ובהפרשות שלי, והאם אני יכולה להגיש מכתב התפטרות ולהיות זכאית לכל הכספים כאילו פיטרו אותי
תודה
לפי הנתונים זה נשמע כמו הרעת תנאים מוחשית.
פני לייעוץ מלא לפני שאת פועלת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר