שלום רב,
אני עבדתי כמורה במגמת מחול בהסכם לפי שעות., עבדתי כ7 שנים ,10 חודשים, פוטרתי ונלקחתי חזרה בכל חודש בספטמבר.
יש לי תואר ראשון במשרד החינוך.
כיום אני התבקשתי ממקום עבודה חדש
להמציא טפסים המעידים על ותק, פניתי למקום הקודם קיבלתי פרוט לגבי העסקתי במשך 7 שנים. בטופס רשום שעבדתי 10 חודשים בכל שנה, ומעל 300 יום בכול שנה.
האם אני רשאית לקבל ותק היות ןפוטרתי כל 10 חודשים? האם במשך שנה אחת משנים אלו בהם הייתי בחופשת לידה כמקובל ולפי חוק, אני זכאית לקבל עליה ותק? ( מן הסתם שנה זאת הייתה פחות מ300 יום עבודה בשנה).
תודה מראש על תשובתכם
בזכויות התלויות בוותק במקום העבודה, נקודת המוצא היא שכל אחת משתי תקופות העבודה עומדת בפני עצמה והמעביד אינו חייב להכיר בוותק שצברת בתקופת העבודה הקודמת באותו מקום עבודה.
מצב חריג הוא הפסקת עבודה לתקופה שאינה עולה על שישה חודשים לפי סעיף 2 (9) לחוק פיצויי פיטורין שקובע, כי לא תהייה פגיעה בוותק המשמש לקביעת הזכות לפיצויי פיטורים במקרה של, הפסקת עבודה לתקופה שאינה עולה על שישה חודשים וכן, סעיף 2 (5) לחוק הקובע, כי חופשה או פגרה שלא בשכר שניתנו לעובד על פי חוק או בהסכמת המעביד אינם פוגעים בוותק.
ניתן לבצע היקש מהאמור בחוק, לענין רצף בעבודה ולוותק, אך כאמור המעביד אינו חייב להכיר בוותק שצברת בתקופת העבודה הקודמת באותו מקום עבודה.
במסגרת המשא ומתן שאת מנהלת על תנאי עבודתך, תוכלי לדרוש הכרה בוותק הנובע מתקופת העבודה הקודמת.
בהצלחה
יגאל כהן, עו"ד
*התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר