שלום רב,
עבדתי 3 שנים בחברת הייטק בתור מתכנת במשרת סטודנט.
החוזה היה חוזה זמני, שהוארך בתום כל שנה (לא אוטומטית, אלה בפניה ל HR ובתהליך מסודר של חתימה על חוזה חדש).
כיום אני נימצא חודש לפני תום תקופת העסקה, ואין ברצוני להמשיך חוזה בחברה זו. פניתי למנהלת שלי והודעתי על כך שאני מתחיל עבודה במקום אחר (חודש ו 4 ימים לפני תום תקופה), וביקשתי שהחברה לא תאריך לי את חוזה.
המנהלת מבקשת ממני מכתב התפטרות, בטענה שאחרת תעבד את התקן שלי בקבוצה, במקרה זה אהיה זכאי לפיצויים חלקיים בלבד.
בחוזה שלי ישנו סעיף האומר כי כל צד חייב בהודעה מוקדמת של 30 ימים לפני במהלך תקופת העסקה ע"מ להביא לסיום יחסי עבודה הין העובד למעביד.
חשוב לי לציין שלא הוצע לי חוזה חלופי 3 חודשים לפני תום תקופת העסקה, אך הדבר גם לא קרא קודם בחידושי חוזה הקודמים שלי (בד"כ פנו אליי מ HR בין 2-6 שבועות לפני תום החוזה).
האם יכול להיות מצב שאני חתום על איזה שהוא סעיף לגבי חידוש חוזה אוטומטי בלי שידוע לי על כך ובלי שהדבר מופיע בחוזה שלי?
האם החברה יכולה לטעון שעקב חידושי חוזה קודמים בהתראה קצרה נוצר "נוהג" אחר שלא מחייב אותה להציע חוזה חלופי 3 חודשים לפני?
כיצד עלי לפעול ע"מ לקבל פיצויים מלאים?
פרט בקשה האם יש לך חוזה עבודה אישי, האם חל עליך ס' 14 לחוק לצורך בחינת התשובה לשאלתך.
עו"ד יגאל כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
לא חל עלי סעיף 14, בנוסף היה לי עידכון שכר בתום השנה הראשונה.
לגבי השאלה האם החוזה הוא אישי, האמת היא שאיני יודע בוודאות, אין לנו ועד עובדים אם לזה הכוונה, אך גם לא מצויין בשום מקום שהחוזה הוא אישי.
אני מעריך שזהו חוזה עבודה אישי.
חוק פיצויי פיטורים קוגנטי בענין של הפסקות עבודה של עד 6 חודשים ביחסי עובד מעביד וכך נשמר רצף לענין פיצויי פיטורין.
בהנחה שמעמדך להבנתי כשכיר ועבדת 3 שנים כדבריך וס' 14 אינו חל עליך כדבריך :
במידה ורצונך להתפטר חובה עליך להודיע למעביד בהודעה מוקדמת על פי חוק הודעה מוקדמת.
במקרה של התפטרות מצידך, אין חובה על המעביד לשלם לך פיצויי פיטורין והדבר תלוי ביחסי עובד מעביד ומעמדך בעבודה וגם במה שהוסכם בהסכם העבודה בינך לבין המעביד.
מומלץ כי תפנה ליעוץ משפטי מעו"ד בתחום, שיבחן את חוזה העבודה
והמשמעויות הנילוות להחלטה לסיים את עבודתך אצל מעבידך.
בהצלחה
יגאל כהן, עו"ד
*התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר