שלום. היני רווקה המתגוררת עם הוריה. התחלתי לפני כ- 4 שנים לעבוד ברמת השרון כאשר בחוזה שנחתם היני מחוייבת לעבוד עד שנת 2012 כיוון שהמעסיק מימן לי לימודים. כאשר התגוררתי בפתח תקווה מעסיקי ידע שאני מגיעה לעבודה ברכבי הפרטי. לפני כ-3 שנים עברתי להתגורר עם הורי בגדרה. המעסיק לא הציע לי פיטורים עקב מרחק מגורים אלא העלה את תעריף הנסיעות ל-35 ש"ח למשמרת. ממקום מגורי אין תחבורה זמינה ועליי ללכת ברגל כ-2 ק"מ עד לכביש הראשי. מעסיקי ידע שאני ממשיכה להגיע לעבודה ברכבי הפרטי. השבוע הרכב התקלקל ואינו בר תיקון. האם המעסיק יכול לחייב אותי ללכת ברגל ולנסוע ב-3 אוטובוסים על מנת להגיע לעבודה? האם המעבר דירה יכול לשמש עילה לפיטורים עם פיצויים? אם אני מתפטרת האם עליי להחזיר את הכסף שקיבלתי על הלימודים? דבר נוסף- כאשר ביקשתי את העתק החוזה בנספח היה רשום קורס אחר מזה שהמעסיק מימן לי אבל הקבלות המקוריות על התשלום אצל המעסיק.
פנייתך מעלה שאלות סובייקטיביות ומורכבות ביחסי עובד מעביד, שאין זה המקום לענות על כולן.
מומלץ שתפני ליעוץ משפטי מסודר שיתן מענה לכל הסוגיות שהעלת.
בהצלחה
עו"ד יגאל כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר