אני עובד בתחום המחשבים, ציוד אלקטרוני ושירות ישיר ללקוח. במסגרת התפקיד אני מוצב במשרדי לקוח גדול. לפני כשבוע המנהל שלי ביקש להוסיף לתפקידי גם עבודת ניירת שכוללת חישובים מתמטיים רבים והפקת דו"חות לחברה. הסברתי לו שהדבר יפגע בשירות שלי ללקוח כי זה יגזול המון מזמני. בנוסף אין לי שמץ איך לגשת לזה כי מדובר בסוג העבודה שאינני מכיר. המנהל מתעקש כי אין ברירה. האם זה חוקי? או שניתן לעשות משהו?
חוק הודעה לעובד (תנאי עבודה) התשס"ב -2002 קובע את חובת המעביד להודיע לעובד לא יאוחר מ -30 יום מיום שהעובד התחיל לעבוד אצלו את תנאי עבודתו.
בסעיף 2 (א) (3) נקבע כי על המעביד לציין תיאור עיקרי התפקיד.
ס' 3 לחוק קובע כי אם חל "שינוי " בתנאי העבודה של העובד כפי שפורטו בהודעה כאמור בס' 2 לעיל, ימסור המעביד הודעה על כך לעובד בתוך 30 יום מהיום שנודע לו על השינוי.
"שינוי"- למעט שינוי הנובע משינוי בדין.
עדכון מכוח הדין או מכוח הסכם של תשלומים.
שינוי המופיע בתלוש השכר של העובד.
מתוקף האמור לעיל ברור לך שאין לסייג את יכולת המעביד לשנות את תנאי עבודתך ועליו להביאה לידיעתך לפי לשון החוק ולעדכן את השינוי בתנאי עבודתך בכתב.
מומלץ כי תגיע להבנות עם מעבידך לגבי עבודתך ויכולתך לתרום למקום העבודה.
בהצלחה
יגאל כהן, עו"ד
*התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר