בקצרה
אני עובד כ 4 שנים בגוף ביטחוני גדול המונה מעל 3000 עובדים
אני חתום על חוזה העסקה ל5 שנים אני עושה את עבודתי על הצד הטוב ביותר בקיא ויודע בצורה מעולה את העבודה ואף קיבלתי עובד מצטיין לפני כשנתיים .אך העבודה היא לא בתחום לימודיי לימודים אשר למדתי כ 5 שנים במכללה מוכרת
כיום לאחר 4 שנות עבודה הרגשתי כי אני חייב להתמקצע בתחום לימודיי הן מההביט האישי והן כי אני מאמין כי תרומתי לאירגון תגדל משמעותית .
פניתי למעסקי הישיר והצגתי בפניו את רצוני לתדהמתי הוא לא קיבל זאת בצורה יפה והפציר בי להישאר בתחום עבודתי אני כמובן בעל שאיפות ורצונות להצליח ולהתקדם ויודע כי אני יכול ומסוגל ליותר התעקשתי וביקשתי שיחה עם הממונה על האחראי שלי בשיחה זו נאמר לי כי לא תהיה שום מניעה שאעבור ואתקדם במידה ואמצע מקום באירגון שירצה בי כמובן שהתחלתי לשלוח קורות חיים למגוון משרות שמצוייות באירגון ולשמחתי הענות היתה רבה ומצאתי מקום שמאוד רוצה בי וכמובן שנשאלתי מה מנהליי אומרים על כך שברצוני לעבור ולהתקדם ,סיפרתי כי יש לי את ברכת הדרך
ואז שוב לתדהמתי כאשר הגיע פנייה רשמית המנהל האישי שלי סירב ופנה לראש התחום בו אני עובד זה זימן אותי לשיחה ואמר לי מפורשות הוא שאתה נשאר אצלנו או שאתה הולך הביתה .
שאלותיי
1) האם מותר למנהל לומר משפט שכזה ? האם זה לא פגיעה בחופש ההזדמנויות בעבודה ?.
2) האם יש מניעה מעובד לרצות להתקדם ולהגיש את קורות חייו למקומות עבודה נוספים באירגון בו הוא עובד ?
3) מה עלי לעשות כעת ? האם פנייה לועד העובדים יכולה לעזור(אני מועסק בחוזה העסקה אישי וועד העובדים נוטה לא לייחס חשיבות לעובדים מסוגי )?
4) האם יש גופים שיכולים לעזור לי ? .
לסיכום
ברצוני להתקדם ללמוד יותר ולהתקדם ופשוט חוסמים אותי אין לי מושג מה המניע נאמר לי כי אני עובד טוב ויהיה קשה למצוא עובד כמוני ולכן הם לא מוכנים לוותר
אך קשה לי להאמין שזה המניע שהרי תרומתי לאירגון תהיה רבה יותר
פעם ראשונה שאני נתקל באטימות שכזו ובהייתי אומר קומבינה בין כל המעורבים מנהלי האישי והמנהלים מעליו ביחד עם כוח האדם !
אני עובד עצות ומרגיש כי אני קטן ואיןל י יכולת להתמודד מול כל ה"אריות " שמעליי
לא ברור מדוע במקום עבודתך יש צורך בברכת הדרך? הרי החוזה העסקה האישי שלך הוא עם המפעל הביטחוני ולא ספציפית עם מנהל כזה או אחר במחלקה.
לעניות דעתי אכן מדובר במעשה שלא בתום לב ומניעת חופש העיסוק בצורה גסה.
פנה אל וועד העובדים אך באם לא יעזור אליך לדרוש בכתב הסברים ו/או לנסות להתקדם בעניין זה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר