שלום רב,
בחמש שנים האחרונות העסקתי באופן קבוע פעם בשבוע עוזרת בית.
חשוב לציין כי היא קיבלה את מלוא הזכויות המגיעול לה כגון : חופשה, הבראה וביטוח לאומי.
לאחרונה היא ביקשה העלאה בשכר ואני לא נהנתי לבקשתה.
מאז שלא נהנתי לבקשתה היא טענה שהיא חולה ולא הגיעה לעבודה במשך 4 שבועות ברציפות. בשבוע האחרון נודע לי כי היא עבדה באותו היום בבית אחר. החלטתי לפטר אותה.
כיום היא דורשת הודעה מוקדמת וימי מחלה על ה-4 שבועות האחרונים.
שתי שאלות מרכזיות :
1. האם עלי לשלם לה הודעה מוקדמת למרות שהיא שיקרה ועבדה במקום אחר ?
2. כמה עלי לשלם לה בעבור ימי המחלה? חשוב לציין כי המחלה החלה לפי האישור שהיא המציאה לי יום לפני היום שהייתה אמורה לעבוד אצלי. האם היא זכאית למלוא הסכום? 75%? או 37.5%?
תודה רבה
אפרת
תשלום ימי מחלה הינו עפ"י חוק ימי מחלה ומחייב תעודה רפואית חתומה ע"י רופא שהוסמך לכך.
לפי ס' 10 לחוק - שלילת הזכות לדמי מחלה תהיה במקרה בו עובד שבתקופת מחלתו עבד למעשה בשכר או בתמורה אחרת, לא יהיה זכאי לדמי מחלה עקב אותה מחלה.
מאחר ולדבריך נודע לך כי עבדה במקום אחר ואין לך ראיה מוכחת, מדובר בעדות מפי השמועה שיקשה עליך להוכיחה.
הודעה מוקדמת לפיטורין מחוייבת על פי חוק.
ס' 10 לחוק הודעה מוקדמת מסייג את אותם מקרים בהם אין חובה להודעה מוקדמת.
מומלץ כי תפני ליעוץ משפטי לעו"ד בתחום יחסי עבודה.
יגאל כהן, עו"ד
*התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר