מצטערת מראש על אורך ההודעה, ישנם יותר מידי נושאים לא מובנים במקום עבודתי.
הנני מועסקת מעל לשנה על בסיס שכר שעתי, בתלוש משכורת מצויין הסעיף "משרה עיקרית" מה הפירוש של זה?
בתחילת עבודתי סוכם שמשכורתי תעמוד על 23 ש"ח לשעה. לאחר כארבעה חודשי עבודה ללא כל הודעה מוקדמת הורד התעריף השעתי שלי ל 22 ש"ח לשעה וכביכול השכר הושלם ל 23 ש"ח על ידי דמי הבראה.
דוגמא: אם עבדתי 100 שעות בחודש
22 תעריף שעתי כפול 100 שעות
+
1 דמי הבראה כפול 100 שעות
ומהסכום הכולל הזה נוכו לי ב.לאומי ומס בריאות
המנהלים אומרים שהם פשוט חילקו את דמי ההבראה שלנו בשביל שיהיה להם יותר קל לשלם. ההסבר לשינוי בתעריף השעתי הוא: 23 ש"ח לשעה זה ברוטו ואילו 22 ש"ח לשעה זה הנטו אחרי שהורידו את דמי ההבראה.
כמובן שיצאתי מבולבלת מהתשובה אך לא קיבלתי שום מענה אחר, אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין את המצב שאליו נקלעתי.
בנוסף, מקום עבודתי החליט בפסח האחרון שלא משתלם לו להכשיר את המקום לעבודה בפסח והחליט לסגור את המקום בשבוע וחצי של החג והוציא את כל העובדים לחופשה ללא תשלום. האם זה מותר?
שאלה אחרונה, במידה ותאשרו את חששותיי שההתנהלות במקום עבודתי חורגת מדיני העבודה, האם אני רשאית להתפטר כדין "מפוטרת" ולדרוש פיצויי פיטורים? אם כן, איך עליי לחשב את הסכומים הללו מכיוון שאני לא בטוחה לגבי שוג משרתי. אני מועסקת לרוב חמישה ימים בשבוע, משמרת של שש שעות. לעיתים אני עובדת גם שבעה ימים, לכן אני לא יודעת איזה סוג משרה זה נחשב.
תודה מראש על העזרה, יוליה.
פנייתך מחייבת יעוץ משפטי פרטני ובדיקת כל סוגיה וסוגיה שהעלית, שחלקן צריך להיבדק למו לשון החוק.
יגאל כהן, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
