שלום רב,
1. בחוזה העבודה שלי יש סעיף המתנה את הפסקת העבודה מצדי, באמצע השנה (בין ספטמבר לאוגוסט) בקנס של 5000 ש"ח. אני מקבלת שכר לפי פעילויות שאני מעבירה והמשכורת שלי היא בסביבות 2000 ש"ח בחודש ללא שום תנאים סוציאליים. האם סעיף כזה הוא חוקי?
2. לאחרונה, לאור ירידה בתפקוד של המשרד המעסיק, עליי לעבוד יותר (כדי פצות על הליקויים) ללא תוספת שכר, האם נתון זה משנה לגבי שאלתי הקודמת?
תודה רבה
ראשית, שאלתך לא כלכך ברורה, אך אנסה להשיב לך בכל מקרה. -
1. דרישה לתשלום שאינה בגין הכשרה (כגון קורס) תחשב כפיצוי מוסכם להפרת ההסכם. אך יש לבחון את ההסכם לגופו על מנת ליתן בידך תשובה מדויקת.
2. בנוגע לעבודה נוספת ללא תוספת שכר , האם מדובר בשעות נוספות?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
אני מניחה שהדרישה לתשלום היא אכן פיצוי מוסכם להפרת חוזה. אך האם אין לבחון את היחס בין השכר לבין גובה התשלום?
לא מדובר בשעות נוספות מאחר ואין מושג כזה כלל בעבודה הזו. אתן דוגמא- אני אמורה לקבל מערך שיעור מובנה כדי להעביר חוג (אני מקבלת שכר רק על העברת החוג) ואני מקבלת מערך חסר כך שעליי להשלים אותו לבד בבית. או שעליי לקנות דברים שחסרים- הכסף מוחזר אך אין התייחסות לזמן שהושקע, או שעליי להמתין כשעה לקבלת מערך, זמן שלא משולם עבורו דבר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר