שלום רב.
עבדתי במקום עבודתי כ-3 שנים בדיוק עד סוף אפריל 2009. בעודי בהריון מתקדם הבנתי שאני יכולה לצאת לחופשת לידה עוד בתקופת ההריון וכך עשיתי, כאשר חודש וחצי מתוך חופשה זו עשיתי במהלך ההריון ואחרי הלידה כבר נשארתי בבית עד היום. הלידה הייתה ב-2.7.09. בעצם, הייתי צריכה לחזור לעבודה לפני חודש וחצי, קצת יותר.
המפעל בו עבדתי נמצא בקשיים ולפי שמועות על סף מכירה/פשיטת רגל וכו'... הבוס שלי מתחמק מכך שאני אחזור לעבודה ואני איני רוצה גם לחזור. אני מתכוונת להישאר בבית לצורך טיפול בתינוק. בימים אלו הוא טורח ב"טוב ליבו" לסיים את מילוי הטפסים של ביטוח לאומי של דמי הלידה ואני אשלח להם את זה. הבעיה היא לגבי הפיצויים שלי: א. הוא הפסיק לשלם לי את ביטוח המנהלים שלי בחצי השנה האחרונה לפני יומי האחרון שם (28.4.09) מהטענה שאין לו כספים ואינו מסוגל.... ביקשתי ממנו לפני מס' שבועות לתת לי מכתב פיטורים אך הוא אינו שש לכך. מה עליי לעשות כדי לא לאבד את הפיצויים המגיעים לי ממנו? וזאת תוך כדי קשיים כלכליים שהוא נקלע אליהם? האם כדאי להתפטר? מה מגיע לי? האם זה גול עצמי שטרם חזרתי לעבודה וזאת בלי שום הודעה בכתב למעסיק? מצטערת על אורך השאלה אך אני די מבולבלת
תודה, עדי.
עדי שלום,
לפי הנתונים בשאלתך אני מעריך כי את זכאית לפיצויי פיטורים.
אם המעביד אינו משיב למכתבייך את יכולה להגיש תביעה לקבך מכתב פיטורים ופיצויי פיטורים.
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר