שלום,
בין התאריכים 15/06/07-29/10/09 עבדתי בחברה מסויימת כאשר תפקידי היה לבצע בקרות בבתי עסק שונים. שכרי החודשי היה מורכב מכמות הבקרות החודשית (לא שכר גלובלי).
אני מודע לכך שהפיצויים מחושבים לפי ממוצע 12 החודשים האחרונים של העסקתי אך כאן אני נתקל בבעיה.
בחודש אוקטובר האחרון לא עבדתי כלל מכיוון שבשבועיים הראשונים שהיתי בחו"ל ומיד עם חזרתי תיאמה עימי סמנכ"ל כ"א של החברה שיחת שימוע לסוף החודש (27/10) כאשר הובהר לי כי לא אוכל לעבוד עד לשיחה זו. יומיים לאחר השיחה הודיעו לי על פיטוריי. שאלתי היא האם חודש אוקטובר "נכנס" לחישוב 12 החודשים האחרונים וזאת למרות שלא עבדתי כלל?
אכן כן. האם לא קיבלת תשלום בגין החופשה, לאור זכאותך לימי חופשה?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
במקום עבודתי אני לא זכאי לחופשה מכיוון שאני עובד בממוצע יום בשבוע (בנוסף חתמתי על כך שאיני זכאי לימי חופשה בחוזה העבודה) כך שבחודש אוקטובר לא קיבלתי שכר כלל...
גם לעובד יומי מגיעים ימי חופשה, בהתאם להיקף משרה.
1. האם עובד אשר חתם על חוזה עבודה בו הוא מוותר על ימי החופשה יהיה זכאי עדיין לימי החופשה?
2. במידה ולא אהיה זכאי לימי החופשה (מתוקף כך שחתמתי על החוזה) בחודש אוקטובר וכתוצאה מכך לא יהיה שכר בחודש אוקטובר. האם עדיין חודש זה יחשב בממוצע 12 החודשים האחרונים וזאת לאחר שהחברה "השעתה" אותי בשבועיים האחרונים של החודש?
תודה רבה
עובד לא יכול לוותר על זכויות קוגנטיות בניהם - הזכאות לימי חופשה, גם אם חתם על כך.
ומדוע החברה "השעתה" אותך?
וכפי שכבר כתבתי, חודש אוקטובר יילקח בחשבון לזכאות פיצויי פיטורים.
הושעתי מכיוון שמועד השיחה נקבע לשבועיים לאחר חזרתי לארץ מחו"ל ולא אושר לי לעבוד בתקופה זו. (לטענתי פוטרתי כי סוג העבודה מצריך רענון שורות בכל תקופה קצרה ולטענתם "גמרתי" את הסוס). במכתב הפיטורים צויין כי סיום העסקה יכנס לתוקף באמצע נובמבר . האם גם חודש זה יכנס לממוצע 12 החודשים למרות שאיני כבר עובד הלכה למעשה בחברה?
דרוש תשלום בגין ימי ההשעייה, היות ובחוק מעסיק אינו יכול להשעות עובד, אלא אם במקום העבודה ישנו הסכם קיבוצי האומר אחרת, מה שלא במקרה הנדון.
חודש זה לא אמור להיות בחישוב ממוצע לצורך חישוב פיצויי פיטורים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר