שלום,
לפני כמה ימים התחלתי עבודה. במסגרת התפקיד היה עליי לענות לטלפונים בעיקר. 8 שעות ביום , 6 ימים בשבוע כאשר יום שישי -5 שעות.
לא נתנו לנו הפסקה כלל , אלא אמרו שאנחנו יכולים לאכול בין הטלפונים.
בנוסף , המנהל והעוזרים שלו עישנו בכל המשרד וזה מאוד הפריע לי אך פחדתי לפתוח פה כדי שלא יפטרו אותי.
בכל הימים בהם עבדתי הייתי חולה. שלשום בלילה בכלל הרגשתי לא טוב והחלטתי לא להגיע למחרת לעבודה. האחראית לא ענתה לי בנייד כאשר התקשרתי בבוקר לומר לה שלא אגיע ולכן הגעתי לעבודה. הגעתי ואמרתי לה שאני לא מרגישה טוב וייתכן שאלך במהלך היום. כשעבור חצי שעה ראיתי שאני ממש לא מתפקדת ואמרתי לאחראית שאני הולכת (כמובן באישורה ובלי שהיה אכפת לה כלל איך אני מרגישה!)
היום התקשרתי לומר שאני שוב לא באה (יש לי אישור מחלה לשבוע אך התכוונתי ללכת כבר מחר לעבודה למרות שאני עדיין לא חשה בטוב כדי שלא יפטרו אותי.)
היום האחראית התקשרה ואמרה שהם לא רוצים יותר שאני אבוא וכי אגש לקבל את הצ'ק על ימי העבודה שלי.
השאלה שלי היא:
1. האם יש להם זכות לפי חוק לפטר אותי אחרי יומיים שלא הופעתי לעבודה כי הייתי חולה?
2. האם מותר היה להם לא לתת לנו הפסקה בכלל?
3. האם מותר לעשן במקום עבודה למרות שזה מפריע למי מהעובדים??
אשמח לתשובה מהירה כי אני שוקלת לפנות לבית משפט.
תודה,
מלי
סעיף 20 לחוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א-1951, קובע את התנאים והסייגים לנושא הפסקה בעבודה.
יש לבחון כל מקרה לגופו של ענין ועובד, ע"מ ליתן לך תשובה חלוטה שכן, קיימים בחוק היתרים לסטייה מסעיף 20 לחוק שעות עבודה ומנוחה.
מומלץ כי תשכרי שעת יעוץ מעו"ד ע"מ שיבחן את מכלול הנושאים וינחה אותך כיצד לפעול מבלי שיפגעו זכויותך.
יגאל כהן, עו"ד
משרדנו מתמחה בדיני עבודה, ביטוח לאומי ונכי צה"ל-משהב"ט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר