לא ברור לימזה שימוע לפני פיטורים , אם הכוונה לשיחה מקדימה אז כן היא הייתה בו זמנית בעת השיחה הוחלט על פיטורים , ופוטרתי לאתר כי אני ביקשתי מאוד שזה יהיה כך כדי שאוכל כבר לחפש ולהיות זמינה למקום עבודה אחר ,והסכימו לתת לי.
התשובה לגבי ההריון גם לא כ"כ ברורה לי ברור שהפיטורים לאבגלל הריון , אבל למיטב ידעתי אסור בכלל לפטר עובדת ותיקה (6 שנים) לא משנה מאיזה סיבה אם היא בתקופת הריון,(אלא באישור מיוחד מהתמ"ת,או אם מדובר בעובדת חדשה בחברה פחות מ6 חודשים, שזה לא המקרה שלי) תקני אותי אם אני טועה. ובמקרה ששאלתי עליו יכול להיות פשוט שאני בהריון ועדיין לא יודעת ולכן גם לא אמרתי עדיין כלום,אבל האופציה קיימת.
פיטורי עובדת בהריון אכן אסורים לאחר 6 חודשי עבודתה, ללא מתן אישור הממונה על חוק עבודת נשים.
ישנם מקרים בהם הממונה מאשרת את הפיטורים, אם הסיבה לפיטורים היא לא ההריון. לכן, ישנו סיכוי סביר שהממונה במידה והמעסיק יפנה אליה לאשר את פיטוריך, תתן את האישור וגם רטרואקטיבי ליום פיטוריך.
בנושא השימוע - יש לזמן את העובד טרם השימוע, ולומר ששוקלים לפטרך. לפי מה שכתבת לא נערך לך שימוע כדין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר