שלום רב,
לפני קרוב לחודשיים התפטרתי מעבודתי. בעבודתי ביקשו ממני לתת מעבר לתקופה המקובלת במשרות כמו שלי ולהישאר כ - 3.5 חודשים עד לעזיבה. כיון שהתחשבתי בהם ולא הייתי מודעת למצבי הסכמתי. טרם גויס מישהו לתפקיד שלי ולפני כשבוע גיליתי שאני בהריון וכי ביום ההתפטרות הייתי בתחילת הריון שלא הייתי מודעת אליו. לאור המצב החדש ולאור העובדה שטרם גויס מישהו לתפקיד שלי ביקשתי להישאר בתפקידי עד לחופשת הלידה ולאחר מכן לעזוב את התפקיד. הם סירבו ובכל זאת מצפים ממני להישאר עד לתקופה שבה התחייבתי שבעת העזיבה כבר אהיה באמצע חודש רביעי לקראת חודש חמישי. מבחינתם הם אמרו שיעבירו אותי לתפקיד זמני אחר בחברה שיהיה פתוח ואליו אתקבל. האם זה הגיוני? האם אין אפשרות להישאר בתפקיד שלי בהנחה שאם הייתי מודעת להריון לא הייתי עוזבת ובהנחה שטרם גויס מישהו ותהליך הגיוס רק החל?במידה ולא, האם אני אכן מחוייבת להישאר כפי שאמרתי שלא הייתי מודעת למצב עד שבוע שבו סיכויי מציאת העבודה שלי נמוכים?
תודה,
לילך
לילך שלום, מצבך מורכב שכן את זאת שפנית לעזוב את החברה. אולם הנתונים שהשתנו בינתיים משנים את התמונה.
אמליץ לך לפנות בבקשה למשרד התמ"ת בענין ולהודיע לחברה בכתב כי את חוזרת בך מפיטורייך.
אשר אביטן, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר