שלום רב,
אני כשנה וחודשיים עובד במתן שירות ויש לי מספר שאלות בנושא
1) אחרי כחצי שנה בעבודה העברתי לתפקיד אחר לבקשתי, אך לא הוחתמתי על חוזה חדש לאותו מקום (שינוי אופי התפקיד מעבודת מכירות פרונטלית לעבודת תמיכה טכנית טלפונית), האם החוזה המקורי תקף או שאני נחשב כעובד ללא חוזה? ואם המשמעות היא שאני אמור לקבל אוטומטית את התנאים של האחרים במוקד?
2) השאלה העיקרית, עד כה היינו במוקד מקבלים שכר + עמלות מכירה + בונוסי שירות על עמידה ביעדים
לפני כשבוע הוזמנו לשיחה בה נאמר כי בונוסי השירות יבוטלו ורק ה10% המצטיינים ביותר יקבלו סכום מסויים ומנגד השכר לשעה של כולנו יעלה ב3 שקלים
לפי חישוב שלי ושל מספר אנשים מדובר בהרעה של 200-1300 שקלים בשכר, כלומר מ5% עד 35% של הורדה בשכר.
האם מדובר במקרה של הרעה בתנאים? האם ניתן להתפטר ולקבל פיצויים?
3) צעד נוסף שאנחנו שוקלים הוא התאחדות ופנייה להסתדרות, בפועל נאמר לנו שאם נגיע למצב של שביתה נפוטר, ברצוני לדעת האם היו תקדימים אשר אדם פוטר כשניסה לגרום למקום עבודה להתאחד וליצור ועד עובדים
ערב טוב,
לאור הבעיה המשפטית החמורה שעולה מפנייתך ממליצה בחום לפנות לעו"ד לקבלת חוו"ד משפטית וייצוג במידת הצורך.
ניכר שזכויותיך נפגעות ויתכן ויעלה צורך לפנות לערכאה שיפוטית לקבלת הכרעה שיפוטית.
בברכה,
עידית פוליבודה, עו"ד
שקד & פוליבודה משרד עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר