פוטרתי מעבודתי ב22.2, אחרי 6 וחצי חודשי עבודה, דרך הטלפון עקב החלטה של המעסיק לצימצומים. המעסיק נתן לי שתי אופציות, לעבוד מהבית על בסיס עמלות בלבד ללא שכר בסיס או לעזוב. אני בחרתי באפשרות השניה והבהרתי לו שמשמע העניין שהוא מפטר אותי.
לאחר שבוע הגעתי להחזיר ציוד שהיה ברשותי, המעסיק רשם לי מכתב בכתב יד ללא חותמת עסק ופרטים מזהים שאיני עובדת אצלו יותר - אמרתי לו שאיני יכולה לקבל זאת כמכתב פיטורין מכיוון שאין פרטים מזהים של בית העסק.
אתמול, ב9 לחודש יצרתי קשר עם המעביד לאחר ששלח לי במייל את תלוש המשכורת והסברתי לו שהוא לא שילם לי 6 ימי הודעה מוקדמת.
המעסיק אמר שאינו בטוח שמגיע לי הודעה מוקדמת ולכן יש לי שתי אופציות, לחכות עם המשכורת עד שהוא יברר את העניין או להגיע לאסוף צ'ק על המשכורת האחרונה ואת השאר (הודעה מוקדמת) הוא יברר ואם אני צודקת ישלם לי.
לא הסכמתי לעניין ואמרתי לו שיש לשלם לי את כל הסכום במלואו.
המעסיק הרים את הקול, אמר שאם אני רוצה אני יכולה לקבל את המשכורת דרך עורך דין וניתק את השיחה.
דבר נוסף, אני נחשבת עובדת במשרה חלקית מכיוון ועבדתי +- 120 שעות בחודש. בתלושי המשכורת שלי לא מופיעים ימי חופשה. האם מגיעים לי ימי חופשה על 6 חודשי עבודה? והאם יש משהו שאוכל לעשות לפני הגשת תביעה לבית משפט לעבודה.
תודה מראש.
השתלשלות האירועים מחייבת פניה ליעוץ משפטי לקבלת כל זכויותך מהמעביד. במידת הצורך יש לשקול הגשת תביעה.
יגאל כהן, עו"ד
התמחות בדיני עבודה, ביטוח לאומי , נזקי גוף מתאונות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר