שלום רב!
אני עובדת במקום עבודתי כשנה וחודשיים.
מלכתחילה, הועבר לי מסר, כי קיבלתי לפטופ כדי שיתאפשר לי לעבוד מהבית במידת הצורך. לאורך כל השנה, כך היה. בימים בהם היו ילדי חולים או בימים בהם הרכב היה בתיקון וכדומה, עבדתי מהבית והבשכר חושב לי כאילו עבדתי מהמשרד.
לאחרונה, עברנו למשרד במיקום חדש וכן נכנסה בוסית חדשה לתמונה, שהציבה תנאי עבודה חדשים בינהם העובדה שכל העבודה, מתבצעת מהמשרד בין השעות 9:00-16:00 אם אני מקדימה, כדי לצאת מוקדם, זה נחשב לי (החצי שעה שהקדמתי היא על חשבוני), גם אם אעבוד מהבית, לא אקבל על זמני זה את השכר והוא יחושב ע"פ שעות המשרד בלבד. לאחרונה בשל עניינים משפחתיים, אני נאלצת לצאת מוקדם לעיתים קרובות, וזה ינוכה משכרי.
האם ע"פ החוק המדיניות החדשה נחשבת כהרעה בתנאים?
תודה!!
עפ"י חוק הודעה לעובד על תנאי עבודה, על המעביד להעביר בכתב לעובד בתוך 30 יום מיום תחילת העבודה אצל המעביד את תנאי העבודה. בכל שינוי בתנאי העבודה על המעביד לעדכן את תנאי עבודתו של העובד ובתנאי שאין בהם שינוי לרעה ביחס לתנאים בהם התקבל חעבודה.
במידה וקיים בידך הסכם עבודה יש לבדוק את התנאים שסוכמו. כל שינוי לרעת העובד ביחס לכתוב, דינו כדין הרעת תנאים.
במקרה הצורך פני ליעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
תודה רבה על תשובתך.
מה עלי לעשות אם אין הסכם, וזה מה שהיה מקובל ונהוג עד כה?
כעקרון עובד אמור לעבוד 43 ש"ש עפ"י התקנות. המעביד יכול כעקרון לקבוע את תנאי העבודה בעסק ובלבד שאין בדבר עבירה על החוק או התקנות.
מומלץ להגיע עם המעביד להבנה בדבר הקשיים בהם את נתקלת לאור השינוי בתנאי העבודה ולגמישות בהחלטה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר