אני עובד כשנתיים בחברת טכנולוגיה. התחום הוא מאד צר בארץ ובעלום והחברה בה אני עובד נחשבת כבין המובילים בעולם. כפי שציינתי אין הרבה חברות שמתעסקות בתחום אבל זה התחום שאני בחרתי ורוצה להתמקצע בו.
אני עכשיו מענין לעזוב וללכת לחברה אחרת אבל יש כמה מכשולים:
קודם כל בחוזה שלי קיים סעיף המגביל אותי לעבוד במשך שנה בחברה הקשורה לטכנולוגיה של החברה והלשון הוא כזה:
"חלק ב' תחרות בלתי הוגנת ושידול אסור
10. מוסכם עלי, כי הוראות התחייבות זו הן סבירות ונדרשות לשם הגנה, באופן חוקי, על המידע הסודי של xxx, קניינה (כולל קניין רוחני) והמוניטין שלה (להלן "הנכסים העיקריים של xxx"). אני מצהיר כי קראתי בקפדנות את הוראות התחייבות זו, כי אני מבין את תוצאות התחייבות זו ומסכים לאמור בה, וכי הערתי עבור עצמי את היתרונות והחסרונות הכרוכים בהתקשרות בהתחייבות זו. לפיכך הנני מוסיף ומתחייב:
10.1 כי במהלך העסקתי בxxx ובמשך תקופה של 12 חודשים לאחר מכן, לא אתקשר, אקים, אפתח או בדרך כלשהי אהיה מעורב, במישרין או בעקיפין, בין כעובד, בעלים, שותף, סוכן, בעל מניות, דירקטור, יועץ או בדרך אחרת, בכל עסק, משלח יד, עבודה או כל פעילות אחרת אשר עלולים באופן סביר לכלול או להיות קשורים בשימוש בנכסיה העיקריים של xxx (כמוגדר לעיל).
10.2 כי במהלך תקופת העסקתי בxxx ובמשך תקופה של 12 חודשים לאחר מכן, לא אשדל עובד כלשהו של xxx או כל אחת מחברות הבנות שלה, חברות האם שלה או חבות הקשורות אליה, לפי העניין, להפסיק העסקתו עימן."
בנוסף, החברה שאליה אני מענין לעבור, התעסקה עד כו בתחום אחר לחלוטין ובמסגרת תחומה היתה (ועדיין) שוטפה של החברה שלי באחד הפרויקטים שלה ובפרויקט זה עבדתי איתם ביחד.
עכשיו הם רוצים להיכנס לאותו תחום גם כן ואני מאד מענין לעבור אליהם.
אני כבר לא מרוצה במקום עבודתי ואני מאד רוצה להשאר בתחום שבו בחרתי לעבוד. בעיני זה תחום מרתק ולדעתי זה לא סביר שחופש בחירת מקום עבודתי יוגבל כל כך בגלל סעיף זה.
אשמח לעזרתכם.
נושא שמירת סודיות ואי עיסוק בתחום הם נושאים המופיעים כדרך שיגרה בחוזי העסקה.
כעקרון קיים חוק יסוד חופש העיסוק שעל בסיסו נכתבו פס"ד רבים בנושא הגבלת העיסוק. היריעה תקצר מלפרט לך כיצד לנהוג בשל מורכבות הנושא והשלכותיו.
מומלץ כי תפנה ליעוץ משפטי מסודר.
יגאל כהן, עו"ד
משרדנו מתמחה בדיני עבודה, ביטוח לאומי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר