שלום,
עבדתי 7 חודשים בחברה לבדיקות תוכנה ואז קיבלתי הזדמנות פז לעבוד במקום אחר. בחוזה העבודה קיימים 2 סעיפים שהגבילו אותי מלעזוב (ומטרתם להרתיע מעזיבה):
1. אם אעזוב בשנה הראשונה אצטרך לתת הודעה מוקדמת בת חודש ימים - בסתירה לחוק. בפועל נתתי 12 ימים ברוטו (9 ימים נטו), כלומר נתתי מעל מה שאני אמור לתת עפ"י חוק. כמו כן המצב ההפוך לא הייתי נהנה מזכות של חודש ימים.
2. אם אעזוב בשנה הראשונה אשלם סכום לא מידתי של 15000 ש"ח (לא מפורט בגין מה). חשוב לציין שלא עברתי שום הכשרה מיוחדת, קורס או השתלמות.
בתלוש השכר האחרון מחודש ינואר 2011 נוכה ממשכורתי סכום של 4000 ש"ח תחת סעיף "ניכוי כללי". ניכוי זה גובה במכתב המפרט את מהות הניכוי:
5000 ש"ח בגין אי מתן הודעה מוקדמת של חודש ימים על תקופת עבודה של 7 חודשים, וסכום של 3000 ש"ח - קיזוז יחסי מסכום של 15000 ש"ח שלא ידוע בגין מה. סה"כ 8000 ש"ח אך משורת הדין וללא כל התחייבות הם החליטו לנכות רק 4000 ש"ח.
חשוב לציין כי לא הייתה לי אפשרות לשאת ולתת על סעיפים אלו ומטרתם למנוע מהעובד לעזוב את מקום העבודה תוך ביטול חוקי העבודה הקוגנטים וחופש העיסוק.
שלחתי מכתב התראה להחזר של 4000 ש"ח אך תגובתם הייתה הכחשת כל הסעיפים
הודעה מוקדמת הדדית בהסכם גוברת על החוק.
באשר לדרישת 15,000 ש"ח יש לבחון בדיוק כנגד מה הם מבקשים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר