רציתי לשאול:
אני גננת קבועה ויש לי יום חופשי ביום ג' כל שבוע.
השאלה שלי היא כזו: האם אני יכולה לסכם עם הגננת המשלימה שבאופן חד פעמי היא תחליף אותי לדוגמא ביום רביעי במקום ביום שלישי (כלומר שביום שלישי אעבוד בגן כרגיל , ובמקום זה היא תגיע להחליף אותי ביום רביעי) או שאני חייבת לשאול את המעביד על כך?
הערה למען הסר כל ספק: אין שום סעיף בחוזה המחייב להודיע כזה דבר למעביד וכדומה. )
שאלה נוספת: האם אני יכולה לסכם עם הגננת המשלימה שבאופן חד פעמי היא תגיע בשבוע אחד לעבוד במקומי במשך יום שלישי ורביעי (ולא רק ביום שלישי) ותמורת כך בשבוע שאחר כך אני אעבוד כל השבוע - כולל ביום שלישי בו היא אמורה להחליף אותי (ובמילים אחרות: שהיא תמלא מקומי ביום רביעי ותמורת זה אני אמלא את מקומה ביום שלישי שלאחר מכן) - האם אני יכולה לסכם זאת "בינינו" או שחייבים לשאול את המעביד על כך?הערה למען הסר כל ספק: אין סעיף בחוזה על כך, אולם מה שכן כתוב בחוזה - ואולי קשור לשאלה הזו - זה שאני אעבוד 5 ימים בשבוע ( ולכן אולי אני לא יכולה לקחת ממלאת מקום בלי לשאול את המעביד, כי אני בעצם רוצה לעבוד באותו שבוע רק 4 ימים)?
אשמח לתשובתכם בדחיפות!
חוק חופשה שנתית מגדיר במפורש את הצורך של העובד לתאם את יציאתו לחופשה עם המעביד. מומלץ להגיע עם המעביד להבנות לגבי הצורך בחופשה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר