שלום,
ביום חמישי היתה לי שיחה עם המנהל שלי בה הוא דרש ממני לחזור לתפקיד של נציג שירות למרות שיש לי בעיה רפואית שהיא בתהליך של בירור מול רופא תעסוקתי ומול רופאים מומחים.
המנהל הציג שתי אפשרויות:
1. להתפטר ולשלם קנס כי אני לא כשיר לבצע את התפקיד.
2. לחזור לתפקיד נציג שירות.
הסברתי להם שאין בכוונתי להתפטר ולשלם קנס ע"ס 2500 ש"ח וכי הם לא מוכנים שאמשיך בתפקיד אדמניסטרטיבי אחר שבו תפקדתי בחודש האחרון. הם טוענים שאישור זמני של רופא משפחה אינו קביל וכי הם לא מקבלים אותו.
לאחר ששלחתי הודעה בפורום, הומלץ שאכתוב מכתב למנהל שלי בו אני מציין שאחזור לתפקיד שירות עפ"י דרישתם ולמרות המגבלות הבריאותיות שלי ובמידה ותחול הרעה במצב הבריאותי שלי אני אהיה רשאי לתבוע אותם.
כשהצגתי זאת למנהל שלי הוא פשוט גחח עלי והתחיל לדבר אלי לא יפה. לאחר מכן הוא נכנס למנהל שלו וקרא לי שוב, והפעם הוא טען שבמכתב מצויין כי אני איני כשיר לביצוע תפקיד של נציג שירות וכי עליי ללכת הביתה ללא הסברים.
התקשרתי אליו להבין את המשמעות של העניין, הוא טען שכשארגיש טוב אני אחזור לתפקיד נציג שירות עד אז אשאר בבית.
האבסורד הוא שזה לא משהו זמני, אני בתהליך של לקבוע שהמגבלה היא כרונית ולכן הופניתי ע"י רופא תעסוקה לרופאים מומחים.
אבסורד נוסף הוא שמוקד השירות נסגר בסוף השנה, כ 5 חודשים לפני מועד תום ההתחייבות שלי. והם לא מוכנים לשחרר אותי כעת ללא תשלום קנס.
האם הדבר חוקי? האם אני עכשיו אהיה בבית ללא משכורת רק בגלל שהם לא מוכנים לפטר אותי או להעביר אותי תפקיד?
אביב שלום,
אתה רשאי להגיע לעבודה עד שתקבל מכתב פיטורים.
כמו כן אני מציע לך לפנות לייעוץ מעמיק יותר ממה שיכול להעניק הפורום.
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר