אני עובדת כ-7 שנים במקום עבודה.
בעבר ביקשתי מהמעסיק שלי להפריש לי כספים לקרן השתלמות והוא טען שאיני זכאית לכך.
היום אני יודעת כי מקום העבודה שלי הוא מקום הסתדרותי ואני אכן זכאית להפרשות לקרן השתלמות.
האם אני יכולה לתבוע את המעסיק על חלקו כ-7.5% גם אם אין לי אפשרות להפקיד את הכספים בקרן רטרואקטיבית? כלומר, הטענה שלי היא בעצם שאילולא היה מסתיר ממני את המידע בדבר זכאותי זו, יכולתי היום לפדות את כספי הקרן (כמה עשרות אלפי שקלים) ובעודו מסתיר ממני מידע זה, אין באפשרותי להפריש לקרן רטרו 7 שנים אחורה ובודאי שאין באפשרותי לפדות את רווחי הקרן.
האם על אף זאת, אני יכולה לתבוע ממנו את חלקו לכיסי הפרטי ולא להפקדה בקרן וזאת על-מנת לפצות ולאזן במקצת את חוסר הצדק והעוולה שנעשתה לי?
אודה לתשובתך.
באופן עקרוני ניתן לתבוע רטרואקטיבית בצמוד לסכומים שהיו יכולים להצטבר.
לענין ההפרשים יש לבחון האם זה נעשה בזדון או בשוגג
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
עו"ד אביטן תודה על תשובתך זה אכן נעשה בזדון כמו זכויות רבות אחרות שסרבו לשלם לי בטענה המופרכת בעליל שאנו לא מוסד הסתדרותי.
שאלתי האם אני יכולה לתבוע את חלק המעסיק לא את הרווחים, זאת על אף שאין לי אפשרות להפרישם רטרו לקרן. האם לדבריך אני יכולה לתבוע את המעסיק גם על הרווחים שהיו עשויים להצטבר בקרן, אילו היו מופרשים כספים? האם הבנתי נכון את דבריך?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר