שלום רב,
להלן המקרה. בחודש אוגוסט 2009 התחלתי לעבוד בחברה מסויימת. היה סיכום בעל-פה עם המנכ"ל לכך שלאחר 3 חודשים אקבל רכב מהחברה (במימון החברה). התחלתי לעבוד ולאחר שבועיים המנכ"ל פוטר...
המנכ"ל החדש הכיר בהסכם אך טען שאין לחברה את הכסף לשלם על הרכב. לכן, נחתם הסכם חדש (בכתב) שקבע שאני אקח רכב על חשבוני ולאחר כניסת משקיע חיצוני לחברה בסכום של $3M החברת תתחיל לשלם את הרכב ואני אקבל החזר של 1000 ש"ח על כל חודש ששילמתי בעצמי. ע"פ המנכ"ל (ואמירה זו שיכנעה אותי לחתום) אמור להיכנס משקיע בתוך 3-6 חודשים לכל היותר.
בסופו של דבר משקיע לא נכנס ואני המשכתי לשלם על הרכב עד לחודש ינואר האחרון שבו פוטרתי מהחברה. רצוי לציין שגם לא יכולתי להחזיר את הרכב מכיוון שאז הייתי נאלץ לשלם קנס גבוה לחברת הליניסג.
שאלתי: מכיוון שפוטרתי ע"י החברה, האם אני יכול לתבוע את הכסף על הרכב גם אם לא נכנס משקיע מכיוון שנגרם לי נזק כספי ממשי. סה"כ 14 חודשים שהם כ-14,000 ש"ח שהחברה הייתה צריכה להחזיר לי.
בתודה מראש,
איתי
שלום רב,
בנסיבות שתארת בפנייתך ניכר שיש לך עילת תביעה כנגד המעסיק בגין הפרת הסכם והצגת מצג שווא וחוסר תום לב בכריתת חוזה.
תוכל להעלות בתביעתך טענה שהמעסיק הציג מצג שמשקיע אמור להיכנס כשבפועל לא היה משקיע ונגרם לך נזק כספי.
עליך לזכור שניהול תביעה בבית משפט אינה פשוטה וכרוכה בזמן וכסף. בנוסף ככל ניהול הליך משפטי יש לשקול את הסיכון מול הסיכוי.
ממליצה לפנות לעו"ד לקבלת חוו"ד משפטית והערכת סיכויים.
בברכה,
עידית פוליבודה, עו"ד
שקד & פוליבודה משרד עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר