אני עובדת במקום עבודתי כ8 שנים.6 שנים ראשונות בתור מורה מתגברת בשכר שעתי עם הפסקות רצף בכל שנה לשלושה חודשים (בחודשי הקיץ לא היו לימודים).שנתיים אחרונות כרכזת במשרה מלאה. לפני כחודשיים במקום העבודה השתנו המעסיקים.המעסיקים הקודמים שילמו לכולם פיצויים. להפתעתי הרבה לי שילמו פיצויים רק על שנתיים אחרונות שעבדתי בתור רכזת במשרה מלאה. שאלתי מדוע והם ענו:
א.בסוף שנת 2006 רשמת מכתב עזיבה.עזבת וחזרת רק אחרי 7 חודשים.
עניתי שהיה זה מכתב עזיבה בגין לידה.למרות שלא צויין במכתב. זה נאמר בעל פה למעסיק הישיר והוא מוכן להצהיר על כך.הם ענו שהייתי צריכה לבקש כבר אז פיצויים על ששת השנים לפני הלידה ומאחר ולא ביקשתי ולא הצהרתי שהייתה זו עזיבה לטובת לידה אז לא מגיע לי.
האם יש קייס לתביעה? במיוחד לאור העובדה שבששת השנים לפני הלידה הייתי עובדת שעתית ובכל שנה הופסקה עבודתי ל3 חודשים בגלל הפסקת הלימודים לתלמידים?
במידה ולא התפטרת בשל טיפול בילד, לא תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. במידה והתפטרת בשל טיפול בילד ואף הודעת על כך - תהיי זכאית לפיצויי פיטורים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר