שלום רב.
לא מזמן התחלתי לעבוד במשרה חדשה.
בחוזה שקיבלתי רשום כי "החברה תבטח את העובד על בסיס המשכורת החודשית בתוכנית ביטוח מנהלים צמודת שכר, בכפוף להסכמת חברת הביטוח ובהתאם לחוק".
עוד נכתב כי" עבור הביטוח האמור תשלם החברה בגין העובד 1.66% ממשכורתו החודשית הבסיסית בלבד".
"החברה תנכה משכרו של העובד 1.66% לרכיב תגמולים ותעבירם מידי חודש לחברת הביטוח, ממשכורתו החודשית הבסיסית".
יש לי שתי שאלות בעניין: 1. אני לא כל כך בקיא בנושא האחוזים - האם האחוזים המוצגים הם בגדר החוק?
2. יש לי פוליסת ביטוח מנהלים מעבודתי הקודמת. - האם אני יכול להמשיך איתה בתנאים שהיו לי ובנוסף האם אני צריך לחכות חצי שנה עד שהפוליסה תיכנס לתוקף או שעצם העובדה שכבר יש לי פוליסה ממקודם מבטיחה חידוש מיידי במקום העבודה החדש.
תודה רבה.
החברה בה הנך עובד על פי חוק, מחוייבת להמשיך להפריש עבורך ביטוח מנהלים בפוליסה הקודמת.
האחוזים שהנה מפרישה לך הינם בהתאם לחוק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
תודה.
אולם בפוליסה המקורית שלי היו הפרשות באחוזים גבוהים יותר מאשר מה שהחברה החדשה מציעה לי.
המעביד מחויב להפריש על פי הקבוע בחוק. היות וכנראה לא חל על המקום צו הרחבה או הסכם קיבוצי האומר אחרת, אין עליו את החובה להפריש לך 5% (מעביד) כפי שהופרש לך עד כה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
מה לגבי תחילת תוקפו של הביטוח? האם אני צריך לחכות 6 חודשים, או שעצם זה שיש לי כבר פוליסה מאפשרת לי לקבל את ההפרשה כבר עכשיו?
תודה!
לאחר 3 חודשים רטרואקטיבית מיום תחילת עבודתך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר