שלום,
רציתי לדעת האם ישנו חוק במדינת ישראל המחייב את המעביד לתת לעובד את הטיפים אותם הוא קיבל במו ידיו? (העובד כמובן הוא זה שקיבל).
כלומר, אדם עבד במסעדה מסויימת לצורך העניין וקיבל 20 ש"ח טיפ. בעל המסעדה (המעביד) לקח את הטיפ לכיסו הפרטי. האם פעולה זו היא חוקית? והאם יש אמירה בחוק בנוגע לזה?
בינתיים מצאתי רק חוקים לגבי "האם טיפ הוא חלק משכר מינימום" וזה לא עונה לי על השאלה.
אם מישהו עונה, אשמח לראות הוכחות כתובות.
עפ"י ההלכה "טיפ, יכול להוות חלק מהשכר.
השאלה, ואין חוק בנושא, מה סוכם עימ בנושא "הטיפים" טרם תחילת עבודתך.
בברכה,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
בתחילת העבודה סוכם (או יותר נכון נאמר ע"י המעביד) זה שהטיפים יילכו אליו ללא יוצא מן הכלל.
אבל מה שאני בא לשאול זה האם יש חוק האומר שטיפים הם חלק בלתי נפרד משכר העובד ושלמעביד אין שום זכות לקחת אותם לעצמו? מכיוון שאני זוכר מקרה מסויים במסעדה בחיפה או שהיא הייתה בת"א, שעובדת לא קיבלה את הטיפים שלה והיא פנתה לבית משפט העוסק בעניינים אלו ולאחר מחאה חברתית חזקה שיצרה גל גדול, היא קיבלה פיצויים די משמעותיים ואותה מסעדה שינתה את המדיניות שלה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר