שלום . ברשותכם 3 שאלות הקשורות לאותו עניין.:
1.חתמתי על סעיף 14 באמצע תקופת העסקה שלי ובחוזה שלי רשום שהמעביד מוותר מראש על הכספים שנצברו לטובת פיצויים. (הסעיף והויתור לא הופיעו בחוזים הקודמים שלא הכילו את סעיף 14) כמו כן לא רשום ספציפית אם הוא מוותר במקרה של פיטורין או התפטרות.
במידה ואני מתפטר , האם אני זכאי לקבל את כל הסכומים שהצטברו מאז תחילת העבודה או רק מיום החתימה על סעיף 14?
2.האם לאחר ההתפטרות ניתן למשוך ולהנזיל את הכספים שהופרשו לטובת פיצויים מקרן הפנסיה או שהם ישוחררו רק בגיל פרישה?
3.האם במקרה של פיטורין ולא התפטרות , חישוב כספי הפיצויים עבור התקופה שלפני החתימה על סעיף 14 תהיה שונה . כלומר ממוצע המשכורות האחרונות כפול מספר שנות העבודה עד לחתימת הסעיף?
1. סעיף 14 מקנה לך זכאות לפיצויי פיטורים גם אם פוטרת וגם אם התפטרת.
2. ניתן למשוך את כספי הפיצויים.
3. במידה והנך מפוטר, אזי המעסיק חייב להשלים את פיצויי הפיטורים לגבי התקופה בה לא היית חתום על סעיף 14. החישוב במידה ושכרך הינו משתנה עפ"י ממוצע 12 משכורות אחרונות.
בברכה,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
בהמשך לסעיף 3.
במידה והתפטרתי, האם גם אז המעסיק חייב להעביר אלי את כספי הפיצויים שהצטברו טרם החתימה על סעיף 14 ?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר