הנני עובד במקום עבודה בו המעסיק נוהג מידי שנה להוציא את העובדים לחופשה מאולצת בחוה"מ סוכות ופסח.
אם יש לך חופש שצברת אז סבבה ואם לא אז החופשה היא על חשבונך ללא תשלום.
רציתי לדעת האם הדבר הוא חוקי?
אם לא, אז האם אני יכול לתבוע אותו על כך?
ומה הסיכוים באמת לקבל את הכסף על כך אחרי התביעה? כי המעסיק יכול להגיד שאני יודע שמקום העבודה סגור ויוצא לחופש מידי שנה במועדים האלה.
בתודה מראש,אורי.
המעסיק הוא זה שקובע את מועדי החופשה.
אך המעסיק אינו יכול להכניס אותך ליתרת ימי חופשה שלילית, ולכן הנך זכאי לשכר בגין ימיי החופשה.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
האם אבל זה שאני כביכול מודע
שמקום העבודה מוציא קבוע מידי שנה במועדים הנ"ל לחופשה מרוכזת את כל העובדים יכולה לפגוע בסיכוי התביעה שלי? זה קרה כבר 3 פעמים ושתקתי.
כמו כן היו לי ימי חופשה לנצל אבל ההודעה לגבי החופשה נעשתה מעכשיו לעכשיו בלי שום התראה.
לא שאלו אותי ואת שאר העובדים בכלל,תלו הודעה על הקיר יומיים לפני וזהו.
בתודה מראש,אורי.
על המעביד להודיע על חופשה 14 ימים מראש ולא יומיים מראש. לא ממליצה לך להגיש תביעה בנושא לאור העובדה כי באופן קבוע ואף ידעתם על כך שבכל חוה"מ הנכם יוצאים לחופשה.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
פוטרת אותו מלשלם עפ"י חוק?
למה זה משחק לטובתו?
כמו כן הוא תמיד יכול להגיד שידעתי גם אם אפילו לא הייתי יודע..הלא כך?
תודה מראש.
ושוב, במידה ואין לך ימי חופשה, על המעסיק לשלם לך שכר בגין הימים בהם שהית בחופשה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
כי טכלס כל המשפטים של עובד נגד מעביד הם המילה שלך נגד המילה שלו ומי כמוך יודעת זאת.
אני תבעתי פעם אחת מעביד וכל מה שטענתי הוא אמר שזה שקר אפילו שהיו לי הוכחות בכתב שחור על גבי לבן שזה אמת.
יומי-שעתי,האם זה משנה תתמונה או שאין קשר?
המעסיק הוא זה שקובע את מועדי החופשה.
אך המעסיק אינו יכול להכניס אותך ליתרת ימי חופשה שלילית, ולכן הנך זכאי לשכר בגין ימיי החופשה.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
האם יש פסיקה בנושא, שהוא חופשה מרוכזת לעובדים שאין להם ימי חופש?
ובמידה ויש היכן אני יכולה לאתר אותם?
תודה נטלי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר