שלום רב,
עבדתי בחברה שעזבתי לפני כחצי שנה.
כשעזבתי הגשתי מכתב פיטורים, נתתי הודעה מראש, ביררתי את יתרת ימי החופשה שמגיעים לי (הכוללים ימי חל"ת שכפו עלינו), לקחתי אותם ועזבתי.
לאחר מכן עברתי דירה. כעת מתברר לי שהחברה המשיכה לשלם לי משכורת ולהוציא לי תלושי שכר. את זאת גילית לאחר שקיבלתי את תלושי המשכורת שנשלחו לכתובתי הקודמת שהייתה בידי החברה.
הודעתי לחברה על הטעות והם הציעו שאני אחזיר את כסף ויתקנו את התלושים.
התלוש המעודכן של החודש האחרון בו עבדתי נראה לי חשוד וביקשתי להסברים. לי נראה שהם התעלמו ממספר ימי חופש שהגיעו לי וכך נמנעים מלשלם לי את אשר מגיע לי. החברה שלחה לי את המסמכים שהיו בידה הכוללים תלושי משכורת ואישורי ימי חופש שאני חתום עליהם. ע"פ המסמכים אכן מגיעים לי עוד ימי חופש, לדעתי לפחות. כששאלתי לכך קיבלתי חזרה מכתב איום לתביעה באם לא יוחזר הכסף תוך 7 ימים.
לאחר חיפוש באינטרנט אני רואה שהייתי צריך גם לקבל אישור עבודה מהחברה. דבר שלא קיבלתי גם 6 חודשים אחרי.
מלבד לנסות להגיע איתם להסדר, אחרי הכל הם עשו את הטעות ואני הוא זה שהעיר את תשומת לבם לכך, מה אני יכול לעשות?
היות ואכן קיבלת שכר הנך אמור להשיב אותו, אך ניתן להשיב גם בתשלומים.
בנושא התלושים, יש לבחון את הנושא, ואם יגישו תביעה, אזי להגיש תביעה שכנגד בנושא.
האם הופרשו לך זכויות גם לקרנות בזמן שלא עבדת?
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
בכוונתי להחזיר להם את מלוא הסכום. בתקווה באמת בפורמט תשלומים.
לא ידוע לי על קרנות שהיו לי. מצד שני אני לא אמור לקבל סוג של ביטח מנהלים או פנסייה לפי חוק?
אכן כן... היית זכאי לתשלום ביטוח מנהלים.
ממליצה שתחזיר להם את החוב, ותנהל מערכה נפרשת בנושא תלושי שכר וימי החופשה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
תודה על כל העזרה
לשלם ולבדוק את הנושא של תלושי השכר.
פנה לייעוץ בנושא על מנת לבדוק את זכויותיך.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר