אודה להתייחסותכם הדחופה..
עבדתי כמעט 3 שנים כעו"ד שכירה. מקום העבודה כזה בו יש עוינות בין חלק מהעובדים בעידוד המעסיק, המשמיץ עובד אחד בפני האחר, כשיטת "הפרד ומשול", לאחרונה במיוחד המעסיק מתעלם ממני, לא מזרים עבודה חדשה, מתבטא אליי בזלזול, לא מערב ומעדכן אותי בעניינים שבטיפולי, ומוריד את המוטיבציה לעבוד, ויוצר קושי של ממש לבצע את המטלות הקיימות, התחושה של קושי משמעותי לעבוד, עד כדי שקרא לי בכינוי מעליב לפני עובד אחר, וכן אמר בנוכחות יתר העובדים "אני אדבר אליך איך שאני רוצה אם לא מתאים לך לכי". למחרת ניתק לי המחשב, ושם לי מכתב שחרור מעבודה לחופשה בתשלום לכמה ימים גם כדי "להתכונן לשימוע", שיקיים בטענות על איחורים, הספק נמוך מהמצופה, קבלת החלטות מהותיות ללא התייעצות עם לקוח, היעדרויות מרובות. חלק מהטענות נכונות ונובעות גם מיחסו כלפיי וחלק פשוט אינן נכונות. השימוע ביום שני הקרוב לא מעוניינת להיות שם. סבלתי זמן רב ושמחה ללכת וגם נעשיתי ממש בדיכאון מהצורה בה נעשו הדברים.
1. מה המשמעות של ניתוק מחשב וחופשה כפויה האם נחשב לפיטורין לאלתר למרות השימוע הפורמאלי אליו זומנתי מתוך החופשה ומזכה בפדיון הודעה מוקדמת?
2. איך אפשר להתכונן לשימוע אם כל החומר - ובפרט בנושא היקף העבודה, התנהגות המעסיק וחוסר שיתוף פעולה ממנו - חסומים בפניי?
3.האם כדאי/מותר ייצוג בשימוע?
4. האם יכולה לוותר על שימוע? לא מתאים לי להגן על עצמי כשאין רצון הדדי בהמשך.
5. מבקשים שאמשיך לעבוד על אחד התיקים בלבד - האם אני חייבת?? לא מסוגלת להגיע לשם יותר וכאמור נעשיתי חולה מההתרחשויות.
6. האם ניתן לשלול ממני פיצויים בעילות שפורטו?
7. בהסכם העבודה סעיף בדבר דיון בהעלאה אחת לשנה כשהמעביד מתחייב לשקול בחיוב. מעביד שפונים אליו ומסרב לדון/דוחה חודשים, האם יש לי טענה נגדו?האם נחשב להרעת תנאים
אודה למענה דחוף לאור הנסיבות.
חופשה כפויה היא כמו השעיה, לא ניתן להשעות עובד.
בודאי שאת זכאית לייצוג בשימוע (תקליטי אותו), אל תוותרי עליו. לאחר מכן המעביד יעביר לך מכתב פיטורים.
לא נראה לי לפי מה שכתוב שניתן לשלול ממך את פיצויי הפיטורים.
מכל מקום אל תסתפקי בתשובה של פורום,ו אני ממליץ לפנות לעו"ד מהתחום לייעוץ מלא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר