הנני מלצרית. במסגרת עבודתי אני עובדת מעל 9 ועשר שעות ללא תשלום על שעות נוספות. וללא הפסקה. עד חודש שעבר בסוף המשמרת קיבלתי ארוחה על חשבון המקום. בחודש שעבר גיליתי כי בתלוש המשכורת ירדו לי 12.75 שקלים על כל משמרת שעבדתי בגין ארוחה. מיותר לציין כי הכסף נגבה רטרו, ללא הודעה מוקדמת שהארוחה כרוכה בתשלום. מעבר לכך גבו ממני כסף על ארוחות שלא אכלתי!. בשיחה עם המנהל נאמר כי אינני זכאית לארוחה בלי קשר למספר השעות שעבדתי. מעבר לכך ביקשתי הכסף חזרה. נאמר כי הכסף יוחזר אך טרם קיבלתי אותו. בעל המקום הציע לי לקבל אוכל תמורת התשלום שצוין. בחישוב קל האוכל שאני אוכלת במקום לא מגיע ואפילו בקרוב לסכום הזה!. הגשתי התפטרותי בציון הטענה כי לדעתי קיימת הרעה בתנאים. מנהלת המקום קיבלה זאת. האם אני זכאית לפיצויים?
ישנם מקרים המוגדרים בחוק ובפסיקה על פיהם במצבי התפטרות דוגמת הרעה מוחשית בתנאי עבודה או אי תשלום תנאים סוציאלים לדוגמה מהווה התפטרות בה זכאי העובד
לפני פיטורים בגין הרעת תנאים יש להתריע שבמידה והסכומים שנוכו לא יוחזרו את תתפטרי בגין הרעת תנאים.
ורק במידה והכספים לא הוחזרו תוך הזמן שצוין - אזי הנך חייבת במתן הודעה מוקדמת טרם הפיטורים.
במקרה שתיארת, יכולת להגיש תביעה בגין הכספים שנוכו משכרך, אני לטעמי, לא רואה בזאת הרעת תנאים מוחשית בתנאי העבודה המזכה בפיצויי פיטורים.
היית יכולה להתפטר ולקבל את זכויותיך בבטחה, אם היית מתריעה על נושא אי תשלום שעות נוספות.
בכל אופן, ממליצה לך בחום רב, לפנות לייעות מקצועי על מנת לבדוק את הנושא באופן ייסודי.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר