שלום!
אני עובדת במוזאון ארץ ישראל כסדרנית כשנתיים וחצי. יש לציין כי למרות שאני עובדת מעל 9 חודשים במוזאון אני נחשבת עובדת עמישב ולא עובדת המוזאון.
להלן רצף האירועים שארעו בחודש האחרון והובילו לכתיבת מכתב זה.
1. בתאריך 2.08 הודיע לי אייל הקב"ט שזהו יום העבודה האחרון שלי במוזאון.
2. בתאריך 3.08 זומנתי לפגישה עם מנהל כ"א בעמישב ונאמר לי כי מאחר ואני לא רצויה במוזאון,אין להם עבודה בשבילי ומבחינתם אני מפסיקה לעבוד. באותה פגישה הובא בפניי מכתב התלונה שנכתב ע"י אייל הקב"ט.
לאחר שביקשתי תיעוד בכתב של הפגישה נאמר לי שהטיפול בבעייתי הועבר ליועץ המשפטי של החברה ונתבקשתי להמתין לתשובה.
3. עוד קודם,לפני הפסקת עבודתי,ביקשתי לצאת לחופש החל מ-9.8 ועד לתאריך 19.8 אך לאחר סיכום הדברים שארע בתאריך 3.08 הוחלט כי אצא לחופש החל מתאריך 3.8 ועד לתאריך 19.8.
4. בתאריך 18.8 התקשרתי לאחראי אליי בעמישב וביקשתי לקבל מכתב הפסקת עבודה.האחראי עלי בעמישב ציין כי מבחינתו אני עדיין עובדת החברה ואני מקבלת תשלום עבור ימי החופש הללו.
עוד ציין כי אין מניעה להמשיך לשלם לי עבור ימי חופש נוספים (נאמר בע"פ בלבד).
5. בתאריך 21.8 שלחתי מכתב לסמנכ"ל המוזאון, זאת לאחר בקשתו של האחראי עלי בעמישב לשלוח מכתב לדרג המנהלי במוזאון.במכתב ביקשתי לחזור לעבוד במוזאון,תוך מוכנות לדון בטענות שהופנו כלפיי.יש לציין כי עד כה לא קיבלתי תשובה בעניין פנייתי.
6. בתאריך 26.8 פניתי שוב לאחראי עליי מטעם עמישב ונאמר לי שמכיוון שאני לא עובדת במוזאון,הוא אינו אחראי עליי מתוקף תפקידו ועל כן יפנה את בקשתי לאחראי עליו.
בינתיים לא קיבלתי מענה הולם.אשמח לקבל מכם הכוונה כלשהי.
תודה רבה!
אם פיטרו אותך את זכאית לקבל זאת בכתב.
כמו כן את זכאית לפיצויי פיטורים, והודעה מוקדמת לפי החוק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
השאלה היא איך לגרום להם להביא לי מכתב פיטורין?בתחילה נאמר שאני עדיין עובדת עמישב ולאחרי כן נאמר לי מצד האחראי עלי בעמישב שכבר אינו אחראי עליי?
מה אני אמורה לעשות כעת?
עפ"י הודעתך, לאור אירוע שקרה, שאינך מפרטת בהודעתך מהו, יצאת לחופשה מהעבודה, שחלקה מתואמת וחלקה לא.
ממליצה לך טרם בקשת מכתב פיטורים, לוודא מה תשובת היועץ המשפטי, לאור האירוע שקרה, ומה חומרתו.
חברת עמישב, עפ"י מיטב ידיעתי, חוסה תחת צווי הרחבה ו/או הסכמים קיבוציים.
ממליצה לך לפנות לייעוץ משפטי, על מנת לא להמתין לתשובת היועץ המשפטי, שאף יכול תלוי בחומרת האירוע שקרה, שבגינו הוצאת לחופשה לשלול פיצויי פיטורים, למרות שרק ביה"ד לעבודה מוסמך לעשות כן.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר