אני עובד קבלן שכיר (על בסיס משכורת מינימום+) במפעל בטחוני הנותן שירותי לוגיסטיקה, מדי פעם מאלצים אותי לצאת לליווי משאיות ברחבי הארץ עם ציוד נפיץ ומסוכן. סירוב מצידי מאלץ אותי לעמוד בפני איומי פיטורים. בנוסף ישנם מקרים בהם שולחים אותי למשימות ליווי ציוד נפיץ ומסוכן במטוס של חברה זרה שאותו הלקוח מחו"ל שוכר, מדובר במטוסים ישנים שאין עליהם פיקוח או אחריות של המפעל בו אני עובד. ברצוני לברר את זכויותיי במקרים כאלו. האם מותר למפעל לשלוח אותי למשימות כאלו כאשר אני טס למדינות רחוקות (אירופה, אמריקה) במטוס התובלה העמוס כולו בחומרי נפץ 8 עד 30 שעות באוויר מבלי שמשלמים לי תוספת סיכון עבור המשימה, לא ידועים או שלא הובאו לידיעתי פרטי ביטוח חיים במקרה של אסון חלילה. מה הן זכויותיי במקרים כאלו ומה חובת המפעל כלפי? אנא התייחסותכם.
התשובה תלויה בהגדרת תפקידך.
האם שהתקבלת לעבודתך היית מודע לסוג העבודה שאתה עושה.
אם לא אינך חייב לעבוד כך ואתה זכאי לבקש להשיב את תנאיך כפי שסוכם עמך בתחילץ העבודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
אשר,
תודה רבה עבור תשובת הבזק. שרות יעיל ומוצלח.
במחילה, בכל זאת אבקש להתמקד בעניין מרכזי.
האם ידועים לך חוקים ו/או הגבלות בסוגיה שכזאת? מה המעביד/ מעסיק חייבים כלפי במקרים שכאלו?
באופן ודאי בתהליכי קבלתי לעבודה לא צוינו או הוזכרו אפשרויות של ליווי משלוחים נפיצים בארץ או בחו"ל, ביבשה או באוויר. אני גם לא חתום בשום מסמך "קרא וחתום" הדן במקרים כאלו.
אבל, נניח שאני רוצה להיות "נחמד", להימנע מתופעת "האנטי" ולהסכים לביצוע השליחויות, מה בכל זאת זכויותיי ומה הן חובות המעסיק כלפי?
במקרה זה הדרך היחידה היא להסכים יחד עם המעביד שהגדרת תפקידך השתנתה ויש לשפר שכרך בהתאם.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר