אני עובד בחברה מזה 6 שנים כעובד משמרות בתחילת עבודתי הייתי זמין כל יום לעבודה ואכן סופקה לי עבודה כשהתחלתי ללמוד עבדתי פחות משמרות. לפני כחצי שנה סיימתי את לימודיי שבמהלכם ומאז אני עובד באותו מקום (אני עובד קבלן שמוצב במקום כבר שלוש שנים) כאמור מסיום לימודיי לפני כחצי שנה אני עבדתי בכל יום שאולם האירועים עבד. בימים האחרונים התחיל הבוס לשלוח עובד נוסף וביום נתינת המשמרות נאמר לי שאני מקבל רק חצי מההפעלות והבחור הנוסף יקבל חצי וכך זה יהיה מעתה עוד אציין שבמהלך חצי השנה האחרונה אפילו כשביקשתי יום חופש נתקלתי בסירוב עקב כך שאין להם את מי לשים. האם זוהי הרעת תנאים אני זמין לעבודה ויושב בבית העובד החדש מרוויח פחות ממני בהרבה ויש לי הרגשה שמנסים לדחוק אותי החוצה האם אני זכאי לפיצויים במידה ואתפטר?
אשמח לתשובה תודה!
לפי שתתפטר, כתוב מכתב דרישה למעסיק, ודרוש לעבוד כפי שעבדת עד להגעת העובד החדש, וקצוב לו זמן.
במידה והמעסיק לא יענה לדרישותך, אז הנך יכול להתפטר בגין הרעת תנאים ולקבל את כל זכויותיך כחוק.
עליך להראות שינוי משמעותי בתלוש השכר, וזאת על מנת להראות ולהוכיח כי אכן הייתה הרעה מוחשית בתנאי עבודתך.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
אני מוכרח לציין שרק בחצי שנה האחרונה הייתי העובד היחיד לפני הייתי סטודנט אבל מאז סיום לימודיי נתתי את כל כולי לעבודה וחצי שנה עבדתי רצוף. האם זה נחשב כמו הסכם חדש האם הם מחוייבים למשהו כתוצאה מכך שהם איפשרו לי לעבוד את כל המשמרות בכל התקופה או שמבחינתם חזרה לחצי מהמשמרות זו חזרה לסידור שהיה לפני חצי שנה.
לצערי אין לי חוזה בכתב איתם רק תלושי משכורת. ובמידה ואני צריך עו"ד למי אוכל לפנות (במידה ויש לך המלצה).
תודה רבה סליחה על הטירחה
6 תלושי שכר, אכן יכולים להוות ראייה כי ישנה הרעה בתנאי עבודתך.
יכולה להמליץ לך הן עלי והן על חברי המנהל את הפורום יחד עימי, עו"ד אשר אביטן.
הפרטים שלנו מופיעים באתר.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
אצור קשר בהקדם!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר