שלום רב,
2 שאלות לגבי פיטורין:
1. בוצעו פיטורין ללא שימוע כלל וללא הסבר (וללא מכתב פיטורין). לאחר מס' ימים סיפרתי על העוול שנעשה לי, וקיבלתי מכתב האומר שהפיטורין בוטלו (בעקבות דברי), והם מזמינים אותי לשימוע. האםמותר להם בדיעבד לערוך שימוע? האם החוק עדיין לטובתי?
2. האם ניתן לפטר בגלל אנגלית לא מספיק טובה, אף על שלא דובר על זה מעולם, וכן, זאת להיתה אחת מדרישות התפקיד? (מדובר בחברת הייטק עם לקוחות מחו"ל, איתם יש לי אינטרקציה).במידה ולא, האם יש סעיף בחוק האוסר זאת? (כיצד לומר שזה לא בסדר)
תודה רבה,
דן
אם בסופו של דבר נערך לך שימוע זה בסדר.
ניתן לפטר בגלל אנגלית לטובה או בגלל חוסר התאמה לתפקיד או מכל סיבה שהיא כל עוד היא לא בניגוד לחוק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
פוטרתי בע"פ לפני שבוע וחצי מחברה פרטית. לא איפשרו לי שימוע ועדיין לא קיבלתי מכתב פיטורין עם הסבר מלא ואשר מסכם את כול מה שנאמר בשיחה בה פוטרתי. בנוסף, נתנו 2 סיבות "מצחיקות" לפיטורים שלי, אחרי שנתיים + שנחשבתי לעובדת מצויינת. בנוסף, אני מרגישה שסבלתי גם מהרעת תנאים. אני רוצה לטהר את שמי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר