אני תושבת אשדוד. התקבלתי לחברת נמל אשדוד ב21/05/2006 על תקן מזכירה ממלאת מקום אף בפועל ביצעתי 2 תפקידים הייתי מזכירת רופא הנמל ומזכירת מנהל פרויקטיים תפעולים. התקבלתי לחברת נמל אשדוד לאחר ע"י מכרז ותהליך של איבחונים במכון פילת + ועדת קליטה כמו כן מילאתי הצהרת קרובי משפחה בנוגע לקרובי משפחתי שעובדים בנמל . אך ביום בהיר אחד הכל נקטע קיבלתי טלפון שאני מוזמנת לשימוע , ורק לאחר ששאלתי בנוגע למה נאמר לי שהנושא הוא פיטורים . יותר מ 10 פעמים דחו לימעכשיו לעכשיו את השימוע בקיצור עינוי סיני ( נפלתי בין הכיסאות בין הסכם עם מזכיר וועד מינהל לבין ההנהלה , שמונה בנות כמוני שהיו ללא תקן קיבלו תקן ואחרונה היתה עובדת שנקלטה חודש וחצי לפני היתה בתוך ההסכם שעשה מזכיר וועד מינהל ללא ידיעת חברי הוועד יש לציין כי חברי הוועדניסו להילחם בהנהלה אך המזכיר חתם על ההסכם וההנהנלה לא היתה מוכנה ל הוסיף אותי לרשימה של השמונה . בימים אלו נודע לי שבחורה נוספת שנקלטה ללא תקן וסה"כ שנתיים בנמל קיבלה תקן חודש לאחר פיטורי ) במידה והייתי מגיעה לשלוש שנים היה אסור לפטר אותי על פי הסכמים ובשנה הרביעית הייתי אמורה לקבל קביעות כמו כולם . קיבלתי מכתב פיטורים ל 30/04/2009 .בשיחה עם סמנכ"ל מינהל מר עובדיה כהן הבטיח לי כי כאשר יצאו מכרזים ובמידה ואעבור את המבחנים יעזור לי להיקלט שוב לחברת היות ואני עובדת טובה מסורה ונפלתי בין הכיסאות . לפני כחודש הגשתי מועמדות לתפקיד תפעולי בנמל אך חברת נמל אשדוד למרות שאני עומדת בתנאי הסף פסלה את מועמדתי לתפקיד כיוון שאחותי עובדת במדור פרט ושכר ( אני יודעת שהיה תיקון לחוק העסקת קרובי משפחה בחברות ממשלתיות ב-2008 ) אבל גם שניקלטתי בראשונה לחברת אחותי עבדה באותו תפקיד ולא שינתה אותו יש לי עוד קרובי משפחה בנמל אבל במכתב ששלחו לי ציינו שהמכשול הוא למעשה אחותי . השאלה שאני שואלת האם יש איזה דרך לחלוק עליהם ?, דוקא בתפקיד החדש בו הגשתי מועמדות אין כפיפות ויחסי ניגודים ( בתפקיד הקודם היה לי גישה לתיקים רפואים של כל עובדי הנמל והחלטות של הרופא לגבי העסקתם ) אני כיום בת 43 ויותר קשה לי למצוא עבודה יש לציין כי כולם היו מרוצים מעבודתי המלצות טובות גם את כספי הפיצויים עדיין לא משכתי כי נתנו לי הרגשה שיש אפשרות לחזור לעבוד בחברה ( מזכיר הוועד במהל במהלך החצי שנה הזאת נפטר וגם מזכירת וועד מינהל שמכהנת כיום רצתה שאגיש מועמדות לתפקיד ) האם יש איזושהיא כן אפשרות שאוכל להתקבל בחזרה ? החברה התעקשה לפטר רק אותי , הם לא הסכימו לשום פתרון שהוועד הציע לעניות דעתי הם ניסו להסתיר משהו שביצעו וכי קל היה לפטר אותי הרי כולם יגידו שהנמל לא מפטר קל וחומר אם אתה עובד מסור חרוץ וכל המשובים עלייך חיובים . משהו נעשה לא בתום לב היום אני בת 43 וסיכוי למצוא עבודה קבועה עם המצב כיום בארץ נראה רחוק מתמיד .
אשמח מאד
לקבל את תשבותכם
סיגלית
ממליצה לך לפנות לייעוץ יותר פרטני בנושא..
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר