שלום.
אני עובד בחברה ממשלתית עם וועד עובדים והסכם קיבוצי.
סוג העבודה הוא 3 משמרות לאורך כל השנה כאשר השכר מורכב משכר יסוד ( נמוך)ותוספת משמרת.
יש לציין שאת תוספת המשמרת אני מקבל בימי מחלה( למשל אם אני חולה במשך 1 שנה אני מקבל אחוזי משמרת במחלה), בימי חופש, בתאונת עבודה, וביציאה ללימודים ממקום העבודה.
לפי מיטב הבנתי תוספת המשמרת היא חלק מהשכר שלי.
כיום עקב שינויים הוחלט להעביר את כל העובדים לעבוד בבוקר בלבד ולקבל רק את שכר היסוד שלהם.
בחוקת העבודה מופיע הסעיף הבא:
"עקב צורכי העבודה רשאית הנהלת החברה בהסכם עם וועד העובדים להעביר עובד לתפקיד או למקום עבודה אחר , זמנית או באופן קבוע, מבלי להרע בתנאי עבודתו ומבלי להפחית משכרו".
שאלתי היא האם העברתי לתפקיד אחר כאשר השכר שלי נפגע אינה מנוגדת לחוק.
הרי כתוב בפירוש שאין לפגוע בשכר ולמיטב הבנתי אם אני מקבל את תוספת המשמרת במקרים שונים ( שהם לא עבודה בפועל) הרי שתוספת זו היא חלק משכרי.
תודה על התשובה.
היות והשינוי, אני מאמינה נערך בידיעת ההסתדרות והוועד העובדים, אזי אין כאן שום פעולה שנוגדת את החוק.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
האם כאשר רשום במפורש שלא ניתן לפגוע בשכרו, ניתן לפגוע בתוספת המשמרת אשר היא חלק מהשכר ( אם אני מקבל תוספת זו במקרים שונים שהם לא עבודה בפועל)?
בכדי שתוכל לקבל תשובה אשר תניח את דעתך, יש לראות את ההסכם הקיבוצי.
וניתן לשנות את ההסכם הקיבוצי בהסכם חדש אשר יכול לבטל את סעיפים מההסכם הקודם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר