אני עובד בחברת השמה בתחום המחשוב במוסד ציבורי גדול (מיקור חוץ). הותק שלי בחברה - שנה ו-10 חודשים, ובמקום הנוכחי - שנה וחצי. מהות העבודה שלי - מענה טלפוני ללקוחות. העבודה מבוססת על לימוד עצמי בעיקר, ואם יש צורך אזי פונים ליעוץ מקצועי. מלכתחילה התחלתי לעבוד וללמוד באופן עצמאי, בכדי לצמצם את הצטרכותי באחרים עד למינימום האפשרי, בכדי שלא יעשו לי טובות (כי זה המוטו כאן). במהרה התחלתי להצטיין, הובחנתי ע"י הלקוחות לטובה והפכתי להיות נדרש על ידיהם. עצם זה שעשיתי זאת בעיקר במו ידי ובמו ראשי (כמובן, שכשנזקקתי ליעוץ מקצועי ניגשתי אליו וקיבלתי אותו) לא כ"כ מצא חן בעיני סביבתי הקרובה (ה"צוות" שאליו אני משתייך והממונה). ה"צוות" התחיל לראות בי מתחרה שאין להם כל כלי מקצועי להעמיד כנגדי. הם פתחו במלחמת ההכחדה כנגדי. הם קשרו קשר ביניהם כנגדי, והחלו להשמיץ ולהכפיש אותי ואת שמי באופן פומבי בקרב עובדים ובאוזני הלקוחות המשותפים שלנו. לא אחת פניתי לממונה שהיתה עדה לא פעם לסצנות ולאירועים מהסוג שתיארתי והתלונתי בפניה. היא בתורה במענה רק הייתה חוזרת ואומרת שעלי לעבוד בצוותא עם השאר (2 מתוך 3 מהם הם בעלי ותק רב יותר משלי). לא אחת הם גייסו לקוחות בכדי שלא יפנו אלי. על כל תלונותיי בפני הממונה לא קיבלתי אף לא תשובה שהייתי מצפה לה - שהדברים האלה יופסקו ומייד ומישהו ייענש (יושעה/יפוטר). להיפך - כל השאר (מלבדי) זוכים ליחס מועדף ביחס אלי, ואילו אני מופלה לרעה. באופן זה או אחר המלחמה המלוכלכת כנגדי נמשכת, והאינטראציה שלי איתם היא מינימלית. יש לומר שפניתי לא אחת למנהלת שלי מטעם החברה המעסיקה עם תלונות שציינתי, אך גם במקרה הזה לא נעניתי בתשובות ברורות, אלא נתקלי בהתחמקות מצדה. לשני הצדדים - להנהלה במקום העבודה ולחברה המעסיקה - יש אינטרס משותף להמשיך להעסיק אותי בתנאים ירודים. יש לציין כי התנאים הפיסיים של העבודה הם מתחת לכל רמה סבירה.
בשל מקצועיותי אני נושא בנטל הרב ביותר לעומת שאר חברי הצוות. המנהלת מתעלמת מכך ובפומבי אומרת שכולם עובדים באופן שווה.
העלתי בפני הממונה את הרצון שלי להתקדם מקצועית (יש לי די והותר קבלות מקצועיות) ולא להיות בסביבה הנוכחית. אך היא עוסקת במשיכת הזמן ואינה מספקת תשובות.
השקעתי המון משאבים ואנרגיה בכדי להגיע לרמה מקצועית שבה אני נמצא, ולא הייתי רוצה לעזוב בידיים רייקות (מה גם שאיני יכול למצוא עבודה אחרת).
אודה לכם מאוד על הכוונה ועצה.
שאלתך אורכה מאוד ואינה מתאימה לפורום.
יחד עם זאת אל תנקוט בצעד פזיז כי אולי נעשה לך הרעת תנאים.
לפיכך, אמליץ לך לפנות לייעוץ מלא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
