אני עובד 11 שנה באותו מקום עבודה. עד לאחרונה עבודתי המקצועית היתה הרבה יותר ממוערכת.
בשל חילוקי דעות מקצועיים ביני ובין ההנהלה, השתנה מגמתם כלפיי לחלוטין ובכוונתם להרע את תנאי העסקתי ,להצר את צעדיי במטרה להמאיס עלי את העבודה במקום, כך שאאלץ להתפטר בעצמי. לדבריהם בכוונתם לערוך שינויים מפליגים בדרגת משרתי ובתנאי העסקתי. לדוג': במקום משרד פרטי שהיה ברשותי וחופש פעולה מקצועי מלא לחלוטין - יהיה עלי לחלוק חדר עם עוד 2 עובדים, אובדן גמור של חופש הפעולה, מעקב צמוד על כל פעולה ופעולה שאבצע וכן תקופת מבחן. ברצוני להוסיף כי כבר לפני מספר שנים הורעו תנאי עבודתי אם כי לא בצורה דרסטית שכזו. היה לי בעבר כרטיס חניה פרטי בחניון צמוד למקום עבודתי שעליו לא שילמתי. מכיוון שבהמשך קוצצו מספר כרטיסי החניה שסיפקה מנהלת האזור למקום עבודתי נלקח ממני כרטיס החניה מבלי שקיבלתי פיצוי אחר תמורתו ונאלצתי מאז לשלם חודשית 400 ש"ח לחניון מרוחק כ- 10 דקות הליכה רגליות ממקום העבודה. וכן לפני כשנה בשל קיצוצים תקציבאים הופסקה ארוחת הצהרים לכל צוות העובדים שהיתה במפורש חלק מהתנאים שהצבתי בעת המו"מ לפני העסקתי, ושוב ללא תמורה כלשהיא.
האם התפטרותי במקרה כזה תחשב לפיטורין לעניין פיצויי פיטורין ?? ברצוני לציין כי עד ממש לאחרונה המדיניות המקובלת במשרד באופן תמידי (אין מסמך רשמי על כך) היתה כי גם במקרה שעובד עזב ביוזמתו המלאה, הוא קיבל את כל פיצויי הפיטורין שהיו מגיעים לו כמו במקרה שהיה מפוטר. לאחרונה ההנהלה הודיעה כי היא משנה מדיניות זו.
האם שינוי המדיניות אמור לחול אך ורק על עובדים שמעתה והלאה יגיעו לעבוד במשרד, או שמא גם על עובדים שהחלו את עבודתם כמוני, לפני שנים רבות בהן מדיניות הפיצויים בכל מצב עדיין היתה חלה ??
בתודה מראש.
לפי הנתונים אני מתרשם שכן קיימת הרעת תנאים, אשר משמעותה התפטרות בדין מפוטר.
מכל מקום, אני ממליץ לך לפנות לעו"ד לפני כל פעולה שתבצע.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר