אני עובדת כ-10 שנים באתו מקום עבודה .אני בחודש התשיעי להריוני והרופא נתן לי שבועיים ימי מחלה וכנראה זה ימשך עד ללידה . מסיבה זו למיטב הבנתי שכרי האחרון יפחת מהשכר החודשי הרגיל .
שאלותיי:
1. האם פיצויי הפיטורין מחושבים לפי השכר החודשי האחרון במכפלת מספר השנים שעבדתי משום שבמקרה זה אקבל פיצויים נמוכים בגלל העדרות בגין הריוני ?! אם אני טועה נא לפרט איך לחשב את פיצוי הפיטורין במקרה זה.
2. איך מעבירים הודעה על הפסקת העבודה/ התפטרות ( דואר רשום ?) , מה חשוב לרשום בהודעה ? ומתי מודיעים על רצוני לא לחזור לעבודה במטרה לקבל פיצויי פיטורין ?
3. האם זה נכון שניתן "לנצל" עד 90 ימי מחלה בעת הריון ?
4. האם בתלוש השכר המעביד חיייב על פי חוק לציין את מספר ימי החופשה וימי המחלה ?
5. אם נעשה הסכם בעל פה על עבודה בשכר נטו קבוע , האם זה נכון שהמעסיק חייב לדווח עליו למס הכנסה ?
1. פיצויי פיטורים במידה והשכר הינו חודשי מחושבים על פי השכר האחרון.
2. התפטרות, ממליצה לך להודיע רק לאחר סיום חופשת הלידה, בכדי שחופשת הלידה תספר לצורכי חישוב זכויותיך.
3. ממש לא! אין תוספת של ימי מחלה בגין ההריון, אלא רק 40 שעות על חשבון ימי מחלה קיימים לצורך בדיקות.
4. כן
5. לא בהכרח, הוא אמור לדווח על שכר ברוטו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר