כמה זמן עליי לעבוד במקום העבודה על מנת שיהיה לי הזכות שלא יפטרו אותי כאשר אני בהריון? האם התשובה תשתנה כשמדובר בעבודה של כ-3 חודשים בחברת כוח אדם ולאחר מכן עבודה בחברה עצמה?אך זה בא לידי ביטוי בחופשת הלידה?
על פי חוק עבודת נשים 6 חדשים
למרות האמצור לעיל פיטורי עובדת בהריון, עקב ההריון הינה עבירה על חוק שוויון הזדמנויות ללא קשר לתקופת העבודה.
מקום העבודה, הפיזי, מהווה מקור לזכויות ולכן תקופת העבודה הינה התקופה הכללית הן בחברת כח האדם והן בחברה גם יחד
וותק במקום העבודה, הינו מהיום הראשון בו התחלת לעבוד באותו מקום העבודה, ואין קשר דרך מי הועסקת.
על פי חוק, לאחר 6 חודשי עבודה באותו מקום העבודה, חל איסור על מעסיק לפטר עובדת בהריון, והוא חייב באישור הממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת.
אך בנוסף, קיים חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, אוסר להפלות מטעם הורות ועוד, ולכן אם פוטרת והנך בהריון, ואת עובדת פחות מחצי שנה, והנך יודעת כי פוטרת אך ורק בגין הריונך, הנך יכולה לתבוע את מעסיקך בגין אפלייה מטעמים פסולים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר