שלום,
לפני כחודש נפגעתי בתאונת דרכים, בעקבותיה הייתי בחופשת מחלה עד אתמול. בחודש דצמבר קיבלתי משכורת מלאה, אך נמסר לי שלשנת 2010 לא הספקתי לצבור ימי מחלה (יש לי סה"כ 16 ימי מחלה לשנה) ולכן לא אקבל משכורת לחודש ינואר.
בנוסף, שעות העבודה קוצרו בהמלצת אורתופד ל-4 שע' עבודה לחודש הקרוב- פברואר (ממשרה מלאה של 9 שע') ולכן גם בחודש הקרוב צפוייה משכורתי להיפגע.
מיותר לציין כי אינני יכולה להתקיים ללא משכורתי... האם החברה אכן יכולה לטעון כי "נגמרו" ימי המחלה ולא לשלם לי משכורת? האם אוכל לפנות לגוף אחר, כדוגמת ביטוח לאומי, על מנת לקבל את משכורתי או תשלום כלשהי לחודש ינואר?
תודה מראש.
לליאב שלום
במידה והתאונה הינה תאונת דרכים
שאיננה תאונת עבודה
הפסדי שכר בתקופת המחלה
הינם חלק מהפיצוי שאתה זכאי
לקבל מחברת הביטוח המכסה את אירוע תאונת הדרכים
תשומת ליבך כי גם על ימי המחלה שקיבלת משכורת בחודש דצמבר תוכל לתבוע במידה ומדובר
במקום עבודה אשר ניתן לפדות את ימי המחלה בכסף
בכל מקרה תוכל לפנות מיידית לחברת הביטוח ולבקש תשלום על החשבון - תשלום תכוף
אם מדובר בתאונת דרכים שהינה גם תאונת עבודה
( אירעה בדרך או בחזרה מעבודתך או תוך כדי עבודתך )
קיימת לך זכות תביעה כנגד הביטוח לאומי לקבלת דמי פגיעה
בעיקרון הביטוח לאומי במקרה זה ישלם 75% מהפסדי שכרך בתקופת המחלה ואת היתרה צריך לתבוע מחברת הביטוח
בהצלחה
עו"ד נריה כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
ליאב שלום,
המעביד אכן יכול לטעון כך. אם התאונה הינה תאונה בדרך מהעבודה, או לעבודה או בזמן עבודה, אתה יכול לפנות לביטוח לאומי. מלבד זאת ניתן להגיש תביעה נגד חברת הביטוח שביטחה את הרכב בו נסעת בביטוח חובה, ולבקש הקדמת תשלום תכוף, בגין ימי ההעדרות.
בהצלחה.
אשמח לעזור ככל שתזדקק.
החלמה מהירה
סיגל רייך - הלל, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר