בס"ד.
לעו"ד נריה כהן. תודה רבה על תשובתך המהירה. אני רואה שאין שם אפשרות לתגובה על תשובתך ולכן אני נאלץ לפתוח כאילו שאלה חדשה, על השאלה הקודמת.
לגבי השתתפות עצמית בגניבת הרכב: שם הרי איני יודע מי הגנב ולכן אין לי את מי לתבוע, רק את חברת הביטוח שלי, אם עשיתי ביטוח מקיף. לכן תופס ההסכם שלי עם חברת הביטוח שלי ועלי לשלם השתתפות עצמית, אם לא הוספתי כדי להיפטר ממנה.
אבל בפגיעת רכב אחר, הרי הביטוח שלי תובע את הביטוח של הנהג הפוגע. אני הוא הצד השלישי ולא הוא. לכן אין עלי לשלם לחברת הביטוח דמי השתתפות עצמית. הוא ביטח את עצמו למקרה שיפגע בצד שלישי, שבמקרה שלנו זה אני. הוא יכול לשלם תוספת כדי להיפטר מההשתתפות עצמית שלו או שלא יוסיף וישלם השתתפות עצמית. אבל אני בוודאי פטור מכל. כי זו ההגדרה של צד שלישי, כפי שצטטתי בשאלתי הקודמת.
כך נהגה חברת הביטוח בה הייתי מבוטח כאשר הייתי בעל רכב במשך כשלושים שנה. מעולם לא חייבה אותי בהשתתפות עצמית, כאשר רכב אחר פגע ברכבי.
אבל כעת, חברת הליסינג מנצלת את הוראות הקבע שנתתי בבנק ושלחה חיוב למרות שהתנגדתי. הם אמנם אמרו לי שיחזירו לי את סכום ההשתתפות העצמית כאשר חברת הביטוח שלהם תגבה מהנהג הפוגע. אבל כבר עברו ארבעה וחצי חודשים מאז המקרה. הם לא המציאו לי שום מסמך על הטיפול בתביעת הנזיקין מהנהג הפוגע ואולי כבר גבו ורוצים לסחוט גם ממני?
מה תשובתך כעת?
תודה מראש והרבה הערכה על נכונותך לסייע.
דוד סגל
לדוד
בקש מחברת הליסינג הבהרה בכתב היכן עומדת התביעה כנגד הנהג הפוגע ומי מטפל בה
ביכולתך לשלוח מכתב רשום או
פקס עם אישור נתקבל , כך תהיה לך אסמכתה
בהצלחה
עו"ד נריה כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר