שלום,
נכנס בי אוטובוס בצד הרכב לאחר שהעלתי נוסע במפרץ של תחנת אוטובוס. אגד לא מוכנים לשלם לחברת הביטוח שלי את הנזק (6500 שקל) משום שהנהג שלהם טוען שזו היתה אשמתי בעת שניסיתי לצאת מהתחנה. נשאר לי רק להגיש ערעור ולקחת אותם למשפט. אתם יודעים אולי מה הפרוצדורה במשפט אם אני והעד שלי טוענים דבר אחד והנהג שלהם דבר אחר?
תודה
גיל, שלום.
על פניו המקרה שאתה מספר מתאים להידון בתביעות קטנות, ולשם אתה תצטרך לקחת את העד שלך כדי לתן עדות התומכת בגרסה שלך.
העד ובמיוחד באם נירטראלי, הוא דבר טוב ואף מצויין, אך לא ניתן לחזות מה יקרה בבימ"ש ואיזו משקל ביהמ"ש יתן לעידות שלו.
מכל מקום, באם תבע ובאם העד יתלווה איתך לביהמ"ש ויתן את עדותו שם וכי השופט יתרשם ממנ טוב, סביר להניח שהדברים יוכרעו יותר לטובתך.
עצתי, להיוועץ עם עו"ד המתמצה בתחום בטרם תחל בצעדי התביעה, כדי שיבחן את התאונה על נסיבותיה וכן את סיכויה וסיכוניה ובאיזו עד מדובר ושכמה יכול הוא להיבנות עליו.
בהצלחה, עו"ד שמירו עזמי, קלנסווה.
גיל שלום,
תגיש תביעה קטנה בבית משפט, השופט יאלץ להכריע בין הגרסאות.
בהצלחה
סיגל רייך-הלל, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר