לפני קרוב ל10 שנים, לצערי הרב התפתתי עי קבוצה של נוכלים (עולם תחתון) בעלי מה שקרוי "קזינו פירטי" שידוע שאינו חוקי בישראל והמרתי וכידוע הפסדתי והם ביקשו צ'קים בתמורה להמשך המשחק ולחצו ואיימו וברוב טימטומי ומתוך פחד(הדלת הייתה נעולה ולא ניתן היה לברוח), נתתי צ'קים פתוחים לפי בקשתם והבנק שם לי רגל ולא כיבד את הצ'קים בסך 25 אלף שח וכעבור זמן , התקשר אדם שאיני מכיר את זהותו ואיים ולאחרך מכן קיבלתי תביעה מההוצאה לפועל בגין הצ'קים הנ"ל וכאשר בדקתי את פרטי התיק , התברר לי שהצ'קים כתובים על שם אדם מסויים ואילו הזוכה הינו אדם אחר ונשאלות השאלות הנ"ל:
1.האם הזוכה יכול להיות אדם שהצ'קים לא כתובים על שמו?
2.האם המקרה מבוא לעיל תקף מבחינה משפטית, שהרי לא מדובר בצ'קים שניתנו בעבור תמורה זו או אחרת כי בעבור "שירות" שאינו חוקי כלל בישראל וללא שום תמורה מוצקה ולפי כך ההגיון אומר שהתיק בטל ומבוטל, האם כך הדבר?
קשה לי לתת לך תשובה ללא עיון בשיקים ואולם במידה ונתת שיקים אשר אינם מוגבלים בסחרותם קרי שלא רשום בהם למוטב בלבד שלמו ל - וכו' הרי שמדובר בשיקים סחירים אשר ניתן גם לסחר אותם לצד ג' ובמידה והוא מוכר כאוחז כשורה תהיה חייב לפרוע אותם. מומלץ לך לפנות לעו"ד על מנת לקבל ייעוץ וטיפול משפטי מתאים.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר