פתחתי תיק הוצל"פ נ' חברה בע"מ שהשיקים שלה חזרו על סך 200,000 ש"ח . החברה בהפסדים אך 99% ממניותיה שייכות לחברה בע"מ אחרת שהיא כנראה חברת האם ומחברה זו ניתן להיפרע. איך כדאי לי לפעול על מנת לגבות את החוב? אני יכול לבקש מרשם ההוצל"פ לעקל את נכסי החברה שהיא בעל המניות בחברה שחייבת לי? תודה מראש
בעיקרון בגלל שמדובר בחברה בערבון מוגבל,ככלל בעל מניות (דהיינו החברה השנייה במקרה דנן) אינו אחראי לחובות החברה החייבת.
לפעמים במצבים נדירים, בהתקיימות תנאים הקבועים בסעיף 6 לחוק החברות (מימון דק, הונאת נושים), אפשר לבצע הרמת מסך דהיינו ייחוס חובות של החברה בע"מ לבעל מנייה בה.
אם לא התקיימו במקרה דנן האירועים שלעיל, אין סיכוי לבצע הרמת מסך. בכל מקרה, אם תרצע לעשות זאת, תצטרך לפתוח תיק בבית משפט וכמובן שנטל ההכוחה עלייך כי התקיימו הנסיבות שלעיל.
אם תוכל להוכיח כי החברה החייבת, העבירה שלא כדין כספים לחברה שהיא בעלת המניות, או לקחה על עצמה התחייבויות רבות מדי ביחס לכספים שברשותה יש סיכוי כי תוכל לבקש הרמת מסך.
יש גם יוצא דופן לעניין, אם אתה יכול להוכיח הברחת נכסים מחברה החייבת לחברה השנייה, אתה יכול לבקש במסגרת תיק ההוצל"פ שפתחת בקשה שנקראת בקשה להרמת מסף ועיקול מטלטלין של החייב אצל צד ג'. לאחרונה יש דוקטרינה חדשה שבבסיסה רשם הוצאה לפועל יכול להורות על עיקול בעקבות הברחת נכסים.
בכל מקרה אם יש באפשרותך להוכיח משהוא, לא תצליח פה בלי עו"ד המתמחה בענייני הוצל"פ.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר