קיבלתי פסק דין שאני חייבת לשלם סכום מסויים לבית כנסת בעבור שימוש בשירותיו.
בפסק הדין נכתב כי אני צריכה לשלם ל לביהכ"נ הרמב"ם, אך מי שפתח את התיק כנגדי היא עמותת בה"כנ רמב"ם ובנוסף צויין מספר העמותה. שאלתי היא האם גוף שלא מופיע במפורש בפסק הדין יכול לפתוח תיק בהוצל"פ? אשמח בבקשה למענה מהיר ובנוסף לפס"ד זהה למקרה שלי שאוכל להגיש מכתב מפורט לראש ההוצל"פ או מאמר בנושא
תודה
גוף שאינו מופיע בפס"ד אינו יכול לפתוח תיק הוצל"פ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
התיק כבר נפתח לכן שאלתי לעצתך, מה עליי לעשות כעת ? אשמח מאוד אם תמצא לי פסק דין שבו נקבע כי גוף שאינו מופיע בפס"ד לא יכול לפתוח תיק בהוצ"פ .
בתיקי הוצל"פ זהות החייב שנגדו נפתח התיק חייבת להיות תואמת לאמור בפסק הדין או בשיק או בכל הליך אחר, לעומת זאת לזהות הזוכה חשיבות פחותה יותר וזאת מהסיבה כי הזוכה ראשי ויכול להמחות את זכותו לנקוט בהלכי הוצל"פ נגד החייב לכל גורם או אדם שירצה . ראוי לציין כי המחאת הזכויות יכולה אף להיעשות בעל-פה, ניתן להגיש התנגדות אך לדעתי עם היא מתבססת רק על זהות הזוכה ולא על עצם קיום החוב אין לה סיכויים גבוהים להתקבל ואף ניתן לחייב אותך בהוצאות נוספות בגין ההתנגדות שתידחה , באם תידחה.
שלום רב,
אני מניח שזהות הצדדים ידועה לבית המשפט שנתן את פסק הדין.
בדקו בפסק הדין, במיוחד בכתבי הטענות באשר לזהות הספציפית.
אם אין התאמה מלאה בין האמור בפסק הדין לבין זה שפתח את התיק, ניתן להגיש התנגדות.
בהצלחה
למי עליי להגיש התנגדות? בבקשה תן לי סיוע מקצועי כגון פס"ד שבו זה נקבע או קרה מקרה דומה וזה בוטל ואת התקנות/חוקים הרלוונטיים למקרה שלי. פס"ד יעזור לי מאוד
שלום רב,
הפורום אינו מעניק סיוע פרטני ברמה אותה אתה מבקש.
יחד עם זאת, בכלליות, את הבקשה מגישים לראש ההוצאה לפועל, ומציינים בה כי אין זהות בין הזוכה בפסק הדין ולבין הזוכה המצוין בתיק ההוצאה לפועל.
אני חייב להדגיש כי עלך לברר היטב במסגרת פס"ד אם אכן אין זהות מלאה הואיל והשמות שציינת זהים פרט לעצם העובדה שמדובר בעמותה, דבר שניתן לגשר עליו.
בהצלחה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר