שלום,
עיריית ירושלים דורשת ממני סכום כסף גדול בשל חוב ארנונה ישן (איני תושבת העיר כיום). מסתבר שיש להם ביד כבר תיק הוצל"פ פתוח אחרי שהגישו תביעה וקיבלו פס"ד בלי שהתגוננתי. פניתי אליהם וביקשתי הנחה , לפחות בריבית ובהצמדה, בשל מצב כלכלי קשה שלי (שלחתי תצהיר מפורט המפרט את מצבי). הם לא מסכימים לבוא לקראתי, ורק בחלק של ההוצאות המשפטיות עורך הדין שלהם היה נחמד והפחית סכום משמעותי. העירייה, לעומת זאת, לא מסכימה להוריד כלום, גם לא תמורת תשלום מזומן. האם יש הליך כזה שהם יכולים להפחית חלק מהריבית וההצמדה ולהגיע להסדר על תשלום מזומן מפוחת או שזה אסור להם וצריך לעמוד בקריטריונים מסויימים. אני לא יודעת מה לעשות ורוצה לגמור עם הפרשה במינימום הוצאות. אודה על עצה טובה איך לגרום להם לתת לי איזושהי הנחה - מצבי באמת רע ואני בכל מקרה נאלצת לקחת הלוואות מבני משפחה.
תודה רבה.
אין הליך משפטי המאפשר לכפות על הצד שכנגד להפחתת החוב, אם כי ניתן לבקש מבית משפט/הוצאה לפועל צו חיוב בתשלומים ופריסת החוב.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר