בינואר השנה 2013 השכרתי דירה. וכשבר הבעתי את הסכמתי לדירה. מבלי לדעת את העומד לקרות. ומבלי לדעת מה מסתתר מאחורי כל עניין השכירות. והמעניין שהייתי הדיררת היחידה שהסכימה לדירה. ולא היה אף דייר אחר. והשוכר הביא לי את החוזה חתום כבר ע"י אמא שלו באות הראשונה של השם הפרטי. ושם המשפחה. לא ידוע מי חתם על החוזה.!- זה יכול להיות כל אחד !. כי זה נראה מזוייף !!! כי זה היה מוכן חתום מבלי לראות את האישה עצמה. בטענה שהיא בבית אבות.. ואני חוזרת וטוענת שזה לא ידוע מי חתם על החוזה . והוא דרש קודם כל שיק סחיר פתוח. וכמובן שלא הסכמתי. וכל עורכי הדין שהיו ממכרי אמרו שמשהו מריח לא טוב - בקיצור חשוד מאוד. וצריך להיחזהר.
אבל למחרת הוא ביקש ערבות בנקאית על סכום מסויים. שיש לציין שהחוזה שהחתים אותי הוא עד אוגוסט. כי הוא רוצה לעשות חוזה מספטמבר לספטמבר - כי אז יש העברת ילדים ממקום למקום. סטודנטים וכו'.
הבעיה שלי הייתה שהייתי מוכרחה להיכנס לדירה. יאכן לאחר שקיבל ב"כח" ולאחר התכתבויות וטלפונים עם עורך דיני - שלא שם לב לדבר חשוב מאוד !! אציין אותי מייד. "בעל הדירה קיבל את הערבות בנקאית. ואני קיבלתי את המפתחות. אף לאחר כשבועיים בשל תיקונים שהיו צריכים להיעשות בדירה. "בעל הדירה שהציג את עצמו כבנה של בעלת הדירה. רצה ממני עוד שיקים לארנונה למפרע... מבלי לתת לי את החשבונות המקוריים כלל. ומה גם שהוא עוד שינה במקור כל מיני תאריכים וכו'.
ואני רק לפני מספר ימים מסתבר שאין לו בכלל "ייפוי כח נוטריוני" חתום ע""י עו"ד שמותר לו לפעול בכל הקשור לדירה. ואת זה שמתי לב רק לפני מספר ימים.
שאלתי היא לאחר ש"הרמאות" התגלתה. כי הוא משתמש בשם אימו ככיסוי עסקיו האישיים - כי אז הוא פטור מכל מיני תשלומים. ובתור אישה ניצולת שואה. הוא פטור מדברים מסויימים ...וגם נהנה מכיסוי של שמו שלא מצויין בענייניו הוא.
.האם הערבות בנקאים תקפה ?. והאם זכותי לדרוש ממנו ייפוי כל נוטריוני שנותן לו זכות לפעול בכל הקשור לדירה. ?
כי הוא מהלך אימים. בזמן שהוא לא רשום באף מקום כרשאי לפעול בדירה.
מה עלי לעשות ?
שבוע טוב
תודב
אורין
לאורין, בוקר טוב
ככלל, הדרך לביטול ערבות בנקאית הינה באמצעות בית המשפט. ככל שתנאי הערבות הבנקאית מולאו לבנק אין כל שיקול דעת ובעת דרישה הבנק מחוייב לפעול בהתאם ובכפוף לתנאי הערבות הבנקאית.
כמו כן, הייתי ממליץ להיוועץ עם עו"ד לבחינת המסמכים והעובדות לגופן על מנת לקבל את העצה המשפטית הנכונה והמתאימה.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר