פתחתי חשבון לצורך השקעות בלבד והשקעתי בפקדון חיסכון לשנתיים וחצי 100,000 ש"ח עם תשואה מובטחת של 6.4%.
לאחר שנה קיבלתי מכתב שאומר שאני צריך להגיע להעיר חשבון רדום, בשיחה עם הסניף נאמר שיש צורך בזה רק אם ארצה לבצע פעולות בחשבון.
לאחר חודש (שנה וחצי לפני שהפיקדון משתחרר) קיבלתי מכתב שוב האומר שאם לא אתן הוראה אחרת, יושקע הכסף בחשבון לפי הוראות בנק ישראל. היות ואין כסף בחשבון לא התייחסתי לזה.
כשהכסף השתחרר לא נאמר לי דבר ועכשיו גיליתי ש5 ימים לאחר שהשתחרר הכסף הושקע ל3 שנים וכרגע בתשואה שלילית.
הגעתי לבנק וגיליתי שהתשואה מהפיקדון האחרון היא 5.4% במקום 6.4%, הפקידים בבנק שלא הכירו ולא ראו אותי מעולם לא ביקשו תעודה מזהה, נתנו מידע ואיפשרו לי להעיר את החשבון מרדימות.
סה"כ ההפסד שלי מכל השטויות האלה הוא 500 ומשהו ש"ח עמלות על שחרור מההשקעה החדשה, 1000 ש"ח שנעלמו מהתשואה בהשקעה הקודמת ו3000 ומשהו שקלים מהתשואה השלילית בהשקעה החדשה.
לאחר שיחרור הכסף לחשבון לא נאמר לי שהכסף יושקע אם לא אתן הוראה אחרת.
מה ניתן לעשות ?
לואיס שלום
במקרים מסוג זה, רצוי להתייעץ עם עו"ד שעוסק בדיני בנקאות, שייעץ לך לאחר שיברר את הפרטים ויעיין במסמכים הרלבנטיים.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכללכה ומינהל עסקים ובוגר משפטים
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר לואוגייד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר